| Megtekintve: 2 227

Akvarista mindenféle – TETRA (Dr. Ulrich Baensch)


TETRA (Dr. Ulrich Baensch)


Akvarista mindenféle


TETRA ismeretterjesztő füzet

Tetra Werke, Melle, 1990Tartalom:Minden akvarista, már a kezdeti időszakban találkozik a „Tetra” névvel. A haleleségek széles választéka, a víz minőségének megállapításához és javításához szükséges vegyszerek, a víz tisztán tartása, szűrése, hogy csak néhány területét említsük annak a sokoldalú tevékenységnek, amivel ez a gyár foglalkozik.

Az ötvenes évek elején kezdődött, amikor a Tetra Műveket alapító Dr. Ulrich Baensch forradalmi újításával, a TetraMin pelyhesített haleleséget bevezette.

A trópusi halak táplálása abban az időben még nem volt a tudományos kutatások tárgya. S akkor Dr. Baensch kifejlesztett egy olyan eleséget, amely tartalmazta az összes olyan létfontosságú elemet, amely szükséges az egészséges, jól fejlődő trópusi halak neveléséhez. Ez úttörő lépés volt. Addig az akvaristáknak hosszú, fárasztó órákat kellett eltölteni azzal, hogy kis tavakból vagy patakokból begyüjtsék a halaik számára szükséges élelmet. Nem beszélve arról, hogy ez a táplálék, ami főként szúnyoglárvából, tubifexből és vízibolhából állt, túlságosan szegényes és egyhangú étrendet jelentett azoknak a halaknak, amelyek természetes környezetükben hozzá voltak szokva a legváltozatosabb eleségekhez. Még az is előfordulhatott, hogy betegséget vittek a medencéjükbe. Manapság a Tetra készítmények 300 millió trópusi hal napi eleségét adják, szerte a világon. A TetraMin volt az első a ma már sokféle eleség között. A Tetra gyárnak ma már egy kutató csoportja foglalkozik azzal, hogy még a legritkább és különleges igényű halak számára is megtalálja a megfelelő eleséget. A csoport másik fontos kutatási ága, az akváriumi növények. A teljesen zárt akváriumi világban. az egészséges növények elengedhetetlenül fontosak ahhoz, hogy halaink se betegedjenek meg.

E kis füzet segítségével szeretnénk Önt bevezetni az akváriumi haltartás csodálatos világába. Csak egy pár egyszerű szabályt be betartani, s már nem is nehéz ez a hobbi. Egy kis türelem, a tanácsaink, betartása; az Olvasónak rövidesen „második természetévé” válik az akvarisztika minden tennivalója.ISBN:
Méret:
21 x 15 cm
Oldalszám:
59
Kötés:
tűzött
Példányszám:
Nyomtatta:

KÉPEK:
Katalógusba került:
2008-12-28 óta szerepel a katalógusban.
Frissítve:
2008-12-28 02:12

Adatok

Katalógusba került:

2008-12-28

Frissítve:

2008-12-28 02:12

Katalógus ID:

No. 5502


Kategória választó

Magyar akvarista könyvek (54) | Külföldi akvarista könyvek (13) | Haltani szakkönyvek (8) | Ismeretterjesztés (20) | Akvarista lapok, folyóiratok (8) |

Akvarista lapok, folyóiratok kategória fajböngésző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük