| Megtekintve: 2 256

Útmutató a hazánkban előforduló trópusi halak tartásához és tenyésztéséhez – 2 – Teszársz Kálmán, Veres Géza


Teszársz Kálmán, Veres Géza


Útmutató a hazánkban előforduló trópusi halak tartásához és tenyésztéséhez - 2


Magánkiadás, Budapest, 1982



Tartalom:



Az 1955-ben azonos címmel megjelent füzet második kiadása.

Minél jobban elszakad az ember a természettől, annál inkább vágyik utána. A városokban élő ember kívánkozik a szabadba, boldog, ha rétet, erdőt, hegyet lát és igyekszik lakásában is a természet egy-egy képviselőjét meghonosítani. Néhány cserép virág, egy kis madár sok örömet okoz a városi embernek. A természet utáni vágyakozás tette az akváriumot is olyan kedveltté az utóbbi időkben.

A legszebb szobadíszek közé tartozik egy jól berendezett medence a maga üdezöld növényzetével, színpompás, elevenen mozgó halaival. Emellett megnyugtatólag hat az idegekre, megfigyelésekre, tudományos kutató munkára ösztönöz és felkelti az érdeklődést a biológia iránt fiatalokban, idősebbekben egyaránt. Ahhoz, hogy gyönyörködhessünk benne, elengedhetetlen ismerni azokat az alapfogalmakat, melyek a természetben s így medencénkben is befolyásolják a növények és halak életét. Ma már idegennyelvű és magyar szakirodalom is bőven foglalkozik akvarisztikai kérdésekkel. Mégis -közel 30 év után- úgy gondoljuk, hogy hasznos, gyakorlati kiskönyvet adunk az akvaristák kezébe, ha másodszor is közreadjuk e könyvet. Hosszú évek tenyésztési tapasztalataiból főleg gyakorlati útmutatást szándékozom adni.

Címlapfotó és szöveg: balu, köszönet érte!



ISBN:
Méret:
20 x 15 cm
Oldalszám:
47
Kötés:
tűzött
Példányszám:
Nyomtatta:

KÉPEK:
Katalógusba került:
2011-10-23 óta szerepel a katalógusban.
Frissítve:
2017-08-04 06:08

Adatok

Katalógusba került:

2011-10-23

Frissítve:

2017-08-04 06:08

Katalógus ID:

No. 5579


Kategória választó

Magyar akvarista könyvek (54) | Külföldi akvarista könyvek (13) | Haltani szakkönyvek (8) | Ismeretterjesztés (20) | Akvarista lapok, folyóiratok (8) |

Akvarista lapok, folyóiratok kategória fajböngésző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük