| Megtekintve: 1 860

A mi élősarkunk – Győrfi Sándor, Mezei Zoltán


Győrfi Sándor, Mezei Zoltán


A mi élősarkunk


Kis ezermester sorozat

Ifjúsági Könyvkiadó, Bukarest, 1966Tartalom:ELŐSZÓ

Az élősarkok nemcsak otthonunk, munkahelyünk szebbé tételét szolgálják, és nemcsak kellemes szórakozást nyújtanak, hanem egyben nagyon hasznosak és tanulságosak is. Útmutatónk összeállításakor elsősorban a tanulóifjúságra gondoltunk, nekik törekszünk segítséget nyújtani természetrajzi ismereteik elmélyítése érdekében.

Az iskolában vagy otthonunkban berendezett élősarok gazdag lehetőségeket biztosít egyes növények és állatok életmódjának, életjelenségeinek rendszeres megfigyelésére és a különböző élőlényekkel való kísérletezésre. Ilyen módon a fiatal természetbarát megtanulja alkalmazni elméleti ismereteit, fejlődik megfigyelőképessége, gyakorlati jártassága és készsége. Munka közben állandóan újabb és újabb kérdések vetődnek föl, amelyek szinte észrevétlenül önálló gondolkodásra és kísérletezésre nevelnek. Így az élősarki tevékenység hathatósan hozzájárul az önálló ismeretszerzési készség fejlesztéséhez. Az élő szemléltetőanyag a korszerié biológiai oktatás elengedhetetlen tényezője.

Az élősarokban nagyszámú növényt és állatot tarthatunk, s így gazdag szemléltetőanyaggal növelhetjük biológiai oktatásunk eredményességét. Ezenkívül a természetrajz iránt érdeklődő tanulóknak is lehetőséget -teremthetünk az irányított élősarki tevékenységre és az önálló búvárkodásra. Említettük, hogy útmutatónkat elsősorban a tanulóifjúságnak szántuk. Ezért, figyelembe véve biológiai oktatásunk követelményeit is, szükségesnek: tartottuk, hogy egyes kérdésekkel, mint például a növények szaporításával, viszonylag részletesebben. foglalkozzunk. Ugyanakkor néhány kérdést, mint. például a szobai növények hidrokulturás nevelését, a kanári tenyésztését stb. adott kereteink között nem tárgyalhattuk.

[right]A SZERZŐK[/right]ISBN:
Méret:
20 x 13 cm
Oldalszám:
206
Kötés:
fűzött papírkötés
Példányszám:
Nyomtatta:

KÉPEK:
Katalógusba került:
2010-04-24 óta szerepel a katalógusban.
Frissítve:
2010-04-24 02:04

Adatok

Katalógusba került:

2010-04-24

Frissítve:

2010-04-24 02:04

Katalógus ID:

No. 5550


Kategória választó

Magyar akvarista könyvek (54) | Külföldi akvarista könyvek (13) | Haltani szakkönyvek (8) | Ismeretterjesztés (20) | Akvarista lapok, folyóiratok (8) |

Ismeretterjesztés kategória fajböngésző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük