| Megtekintve: 1 871

A szobaaquarium – Kellner Jenő


Kellner Jenő


A szobaaquarium


Budapest Székesfővárosi Állat- és Növénykert kiadása, Budapest, 1924Tartalom:ZÁRSZÓ:

Jelen füzetkével a kezdő aquaristának akartam útmutatást adni, hogy milyen legegyszerűbb eszközökkel teremtheti meg magának otthonában a helyesen berendezett aquariumot, amely azután, ha szeretettel és kitartással gondoztatik, rendkívül sok kellemes és tanulságos órát szerez gondozójának. Egyre azonban nagyon kérem az olvasót, hogy ha elhatározta magát arra, hogy egy aquariumot rendezzen be, ne tekintse azt csak átmeneti dolognak, hanem foglalkozzék vele intenzíven. Az exotikus halakat ne akarja télen fűtetlen szobához szoktatni és ilyen módon „edzeni”, mert ez nem edzés, hanem állatkínzás. Viszont, ha már tart halakat, etesse is rendesen azokat, ne hanyagolja el őket, hanem ha nincs abban a helyzetben, hogy tovább foglalkozhassék velük, akkor hagyja inkább abba az aquarizálást és adja állatait jó kezekbe, ahol kellő gondjukat viselik.

Akit az ezen füzetkében előadottak nem elégítenek ki és tudását bővíteni óhajtja, a következő műveket ajánlom elolvasásra : Dr. E. Bade : „Das Süsswasseraquarium”, . Fritz Pfenningstorff kiadása Berlin. Dr. E. Zernecke : „Leitfaden für Aquarien- und Terrarienfreunde”, Quelle & Meyer kiadása Leipzig. Dr. med. Wilh. Róth : „Die Krankheiten der Aquarienfische und ihre Bekämpfung”, Franckhische Verlagsbuchhandlung kiadása Stuttgart. K. Stansch : „Die exotischen Zier- fische”, Gustav Wenzel & Sohn kiadása Braunschweig, valamint a „Bibliothek für Aquarien und Terrarienkunde” cca 50 füzetből álló sorozata ugyancsak Gustav Wenzel & Sohn kiadásában Braunschweig-ban. Folyóiratok közül: „Blätter für Aquarjen- und Terrarienkunde”, J. E. G. Wegener kiadása Stuttgart, Immenhoferstrasse 40., valamint a „Wochenschrift für Aquarien- und Terrarienkunde”, Gustav Wenzel & Sohn kiadása Braunschweig.”ISBN:
Méret:
19 x 12 cm
Oldalszám:
52
Kötés:
tűzött kötés
Példányszám:
Nyomtatta:

KÉPEK:
Katalógusba került:
2011-03-01 óta szerepel a katalógusban.
Frissítve:
2011-03-01 02:03

Adatok

Katalógusba került:

2011-03-01

Frissítve:

2011-03-01 02:03

Katalógus ID:

No. 5564


Kategória választó

Magyar akvarista könyvek (54) | Külföldi akvarista könyvek (13) | Haltani szakkönyvek (8) | Ismeretterjesztés (20) | Akvarista lapok, folyóiratok (8) |

Magyar akvarista könyvek kategória fajböngésző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük