| Megtekintve: 2 679

Akvarista kézikönyv – Dick Mills


Dick Mills


Akvarista kézikönyv


Park Kiadó, Budapest, 2007



Tartalom:



Az Akvarista kézikönyv részletes és pontos felvilágosítással szolgál az akváriumi haltartásról.

Megtudhatjuk belőle, hogyan kell táplálni, gondozni, megfelelő kondícióban tartani a halakat. Dick Mills, a könyv szerzője a haltartás elismert szakértője és számos, e témával foglalkozó könyv írója.

Általában két okból érdekelnek minket a halak, vagy megesszük, vagy csodáljuk őket. Először azért tartottak halakat, hogy táplálékként tartalékot raktározzanak belőlük. Az állományt tavakban vagy sáncárkokban tárolták. Az első akvaristák az ókori egyiptomiak voltak, akik dekorációként nagy üvegtartályokban hidegvízi halakat helyeztek el. Mégis a díszítő jellegű haltartás valószínűleg a Távol-Keleten kezdődött. Bizonyos, hogy a színes fajták szelektív tenyésztése Kínában indult meg, és a Sung-dinasztia idején (970-1278) már aranyhalakat tenyésztettek. A halak üvegmedencékben való tartása a tizenhatodik században jutott el Európába. A tudományos ismeretek bővülése a tizenkilencedik században vezetett a nyilvános akváriumok megnyitásához, és a század végére megalakultak az első akvaristatársaságok az Egyesült Államokban. Megjelentek az első trópusi akváriumok, amelyek mai szemmel nézve nem voltak teljesen veszélytelenek. Vízmelegítés céljából olajlámpák vagy egyszerűen gázlángok égtek a tartályok alatt. A huszadik század elején az elektromosság elterjedése biztonságos módot nyújtott a megfelelő hőmérséklet fenntartására. A technológia fejlődésével az érdeklődés is megnövekedett olyannyira, hogy Angliában és Európában a harmincas években már akvaristatársaságok jöttek létre. A negyvenes évek végén az első halbemutatókat is megtartották.

A könyvet 1986-ban írták.

Már 6 új kiadása jelent meg.



ISBN:
978-963-530-797-5
Méret:
21 x 15 cm
Oldalszám:
287
Kötés:
fűzött kemény papírkötés
Példányszám:
Nyomtatta:

KÉPEK:
Katalógusba került:
2008-12-28 óta szerepel a katalógusban.
Frissítve:
2008-12-28 02:12

Adatok

Katalógusba került:

2008-12-28

Frissítve:

2008-12-28 02:12

Katalógus ID:

No. 5501


Kategória választó

Magyar akvarista könyvek (54) | Külföldi akvarista könyvek (13) | Haltani szakkönyvek (8) | Ismeretterjesztés (20) | Akvarista lapok, folyóiratok (8) |

Magyar akvarista könyvek kategória fajböngésző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük