| Megtekintve: 2 050

Akváriumi halak – Eleanor Lawrence, Sue Harniess


Eleanor Lawrence, Sue Harniess


Akváriumi halak


Kis Természethatározó

Panem Könyvkiadó Kft, Grafo Könyvkiadó Kft., Budapest, 1993Tartalom:BEVEZETÉS

Ez a könyvecske a gyakrabban kapható és legkönnyebben tartható halakról szól. Egy akvárium a szobában nagyon szép látványt nyújt, és megismerhetjük a benne élő halak szokásait, viselkedését is. Könyvünk fő célja, hogy a kereskedelemben kapható számos halfaj közül könnyen kiválaszthassuk, milyen halakat szeretnénk tartani. figyelembe véve azt is, mekkora helyünk van és mennyi időt tudunk a gondozásukra fordítani.

A gyakorló akvaristák tudják, hogy a halaknak három fő csoportját különböztetjük meg. Az édesvízi halak két részre oszthatók: azokra, amelyek fűtés nélküli akváriumban vagy kis mesterséges tóban is jól megélnek, és azokra, amelyeknek fűtött akváriumra van szükségük. Modern felszerelésekkel egy fűtött akvárium fenntartása sem bonyolultabb, mint a hideg vizűé. A könyvben szereplő édesvízi halak többsége egyszerűen tartható, összefér más fajokkal, nem válogatós a táplálékban és könnyen beszerezhető. Néhány pompás, színes hal és kisebb termetű fajok betelepítésével szép látványt érhetünk el szerényebb méretű akváriummal is.

A trópusi korallzátonyok és lagúnák élénk színű tengeri halai alkotják a harmadik csoportot. Bár szépségük tagadhatatlan, a kezdők számára sokkal nehezebb feladat a tartásuk, mint a édesvízi fajoké, és sokkal kevésbé ismertek a környezettel szemben támasztott igényeik is. Még a kisebb termetű fajoknak is nagy medencére van szükségük. Legtöbbjük igényes a táplálékkal szemben, nagyon kevés hajlandó elfogadni a száraz eleséget. Ezek közül néhány könnyebben tartható fajt mutatunk be, de még ezek sem ajánlhatók a kezdő akvarista számára.

A könyvben a halakat először a fent említett szempont szerint csoportosítottuk. A legnagyobb csoport a népszerű trópusi édesvízi halaké. Ez olyan alcsoportokra oszlik, melyeket a haltartók ismernek, és amelyek főképp a rendszertani beosztáson alapulnak. Az alcsoportokon belül a fajok méret szerint követik egymást. Ez nagy segítség a vásárlásnál, hogy akváriumunkba fiatal vagy még nem egészen felnőtt példányokat telepíthessünk.ISBN:
963-7628-36-3
Méret:
17 x 10 cm
Oldalszám:
120
Kötés:
fűzött kemény papírkötés
Példányszám:
Nyomtatta:

KÉPEK:
Katalógusba került:
2011-01-03 óta szerepel a katalógusban.
Frissítve:
2011-01-03 02:01

Adatok

Katalógusba került:

2011-01-03

Frissítve:

2011-01-03 02:01

Katalógus ID:

No. 5559


Kategória választó

Magyar akvarista könyvek (54) | Külföldi akvarista könyvek (13) | Haltani szakkönyvek (8) | Ismeretterjesztés (20) | Akvarista lapok, folyóiratok (8) |

Magyar akvarista könyvek kategória fajböngésző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük