| Megtekintve: 2 117

Akváriumi növények – Pénzes Bethen


Pénzes Bethen


Akváriumi növények


MG Kereskedelmi és Szolgáltató Bt., Budapest, 1995Tartalom:„ELŐSZÓ

Hat évvel ezelőtt 1990-ben adta ki a budapesti Mezőgazdasági Kiadó Kft. „Az Akvárium növényei”” c. könyvecskémet. Nem csoda. Az alig 80 oldalas mű napok, hetek alatt elfogyott. Az akvatinták hiányoltak egy ilyen ismertetőt, hiszen a hazai piacon magyar nyelvé „vízinövényes”” tájékoztató már régen nem volt kapható.

Most újból időszerűvé vált a megjelenés, mert megint „hiánycikké”” vált az ilyen tartalmú szakirodalom, melyet a kezdő és haladó akvarista egyaránt szívesen forgat.

Régi tapasztalat, hogy az akvaristák egy része —főleg a kezdők—úgy vélik, hogy a vízinövények csupán mellékes szereplői, legfeljebb díszítő elemei az akváriumnak. Így nem is csodálkozhatunk azon, bogy néhányan inkább műnövényt vásárolnak és telepítenek a medencébe, mondván, ezzel nem lesz baj. munka és örökké „”zöldellni”” fog. Akik így okoskodnak, azok nyilvánvalóan megdöbbennek a következőkön: az élő vízinövényekre nélkülözhetetlen szükség van, hiszen csakis velük valósítható meg az akvárium zavartalan anyagforgalma, az oly kívánatos „”biológiai egyensúly””.

Az akvárium talajába ültetett vagy a víz felszínére telepített növények— amellett, hogy tényleg természetszerűen díszítik a medencét — a fény, a meleg, az ásványi anyagok, széndioxid jelenlétében és felhasználásával szerves anyagokat és a halak számára nélkülözhetetlen oxigént termelnek! De nem csak ez a szerepük van! A vízi-állatok által kibocsátott anyagcsere-temékekből — más néven „”salakanyagokból””—újból hasznosítható szerves anyagokat állítanak elő. Evvel biológiai úton hatástalanítják, „”méregtelenítik”” a vízbe kerülő szennyező anyagokat! Az elmondottak alapján már senki számára sem lehet kétséges, bogy a vízinövényekre óriási és nélkülözhetetlen szerep hárul az akvárium színes élővilágában.

Kiadványunkban röviden ismertetjük a vízinövények talaj- (és tápanyag), viz-, fény-, hőigényét éppen úgy , mint az ápolással kapcsolatos feladatokat. Emellett bemutatunk néhány vízinövényfajt is, amelyek könnyen beszerezhetők a szaküzletekben vagy akvarista társainknál.

A szerző”ISBN:
963-04-6123-4
Méret:
20 x 14 cm
Oldalszám:
48
Kötés:
tűzött kötés
Példányszám:
Nyomtatta:

KÉPEK:
Katalógusba került:
2010-01-25 óta szerepel a katalógusban.
Frissítve:
2010-01-25 02:01

Adatok

Katalógusba került:

2010-01-25

Frissítve:

2010-01-25 02:01

Katalógus ID:

No. 5539


Kategória választó

Magyar akvarista könyvek (54) | Külföldi akvarista könyvek (13) | Haltani szakkönyvek (8) | Ismeretterjesztés (20) | Akvarista lapok, folyóiratok (8) |

Magyar akvarista könyvek kategória fajböngésző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük