| Megtekintve: 1 863

Aquariumi tanulmány – Krenedits Ferencz


Krenedits Ferencz


Aquariumi tanulmány


Pátria Irodalmi Vállalat és Nyomdai Részvénytársaság, Budapest, 1907Tartalom:E „tanulmány” 1907-es megjelenésével Magyarország első akvarisztikával foglalkozó könyve lett. A szerző, Krenedits Ferencz a hazánk akkori nyelvezetén és fogalmazásmódján írt szövege a mai, modern embernek kissé „furcsa ízű” lehet, mégis tökéletesen megérti azt. A fekete fehér illusztrációkkal bemutatott akváriumok, épületek, halak a múltba repítik képzeletünket. Bár a fajok akkori megnevezése, besorolása vagy latin neve legtöbb esetben azóta -olykor több alkalommal is- megváltozott, az olvasó kis halfaj ismerettel is felismerheti napjaink étkezési- és díszhalait. (Írta és a könyvet beküldte: Balu)

A könyv előszava:

Ezen aquáriumi tanulmányt szives megbízás folytán az „Országos Halászati Egyesület” hivatalos közlönye a „Halászat” számára írtam, melyben az a letűnt év folyamán egész terjedelmében megjelent. A forrás-művek közül Herman Ottó halászati könyvét, Brehm Thierleben-jét, dr. Jäger, dr. Bade és dr. Geyer aquáriumi munkáit tanulmányoztam s e forrásművekből kiírt jegyzetek alapján írtam meg tanulmányomat. Munkám ehhez képest tehát nem önálló, mindazonáltal jó szolgálatot vélek teljesíteni ennek közrebocsátásával, mivel aquáriumról szóló könyv irodalmunkban még nem jelent meg.

Budapest, 1907 márczius havában a szerző.ISBN:
Méret:
16 x 24 cm
Oldalszám:
126
Kötés:
fűzött kötés karton borítóval
Példányszám:
Nyomtatta:

KÉPEK:
Katalógusba került:
2011-10-20 óta szerepel a katalógusban.
Frissítve:
2017-08-04 06:08

Adatok

Katalógusba került:

2011-10-20

Frissítve:

2017-08-04 06:08

Katalógus ID:

No. 5576


Kategória választó

Magyar akvarista könyvek (54) | Külföldi akvarista könyvek (13) | Haltani szakkönyvek (8) | Ismeretterjesztés (20) | Akvarista lapok, folyóiratok (8) |

Magyar akvarista könyvek kategória fajböngésző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük