| Megtekintve: 2 060

Az akvárium – Peter Stadelmann


Peter Stadelmann


Az akvárium


Cser Kiadó, Budapest, 2009Tartalom:-Tudnivalók lépésről lépésre -Szakszerű gondozás és ápolás

Miért érdemes halakat tartani?

Aki látott már igazán csodálkozó kisgyereket, ahogy mindkét kezével az akvárium üvegfalára „tapad”, és az aranyhalak minden egyes mozdulatát követi, az megerősítheti, hogy milyen lenyűgöző ereje van egy ízlésesen berendezett akváriumnak.

Az ember már kiskorában különös vonzalmat érez az aranyhalak iránt. Az akvárium falának túloldalán egy pufók hal lesi a lélegzetét visszafogva figyelő gyermeket, ahogy a szájával utánozza a hal kopoltyújának mozgását, A gyereket leköti a hal megfigyelése; jó érzés fogja el és megnyugszik, amint szemével követi az akváriumban fel és alá úszkáló halakat. Az ilyesfajta élmények mély nyomot hagyhatnak a gyerekekben, ezért nem is csoda, hogy olyan sok felnőtt vágyik rá, hogy legyen otthon egy saját kis trópusi tengeri világa, amelyben bármikor gyönyörködhet.

Díszhalak tartása régen és napjainkban

Már az ókori Kínában is tartottak aranyhalakat kerámia- és üvegedényekben, mert úgy képzelték, hogy ezek az aranyszínű halak szerencsét hoznak a háborúban. Európában az akvarisztika akkor kezdett elterjedni, amikor a XIX, század végén az immár gyorsabb gőzhajókkal díszhalakat kezdtek szállítani a tengerentúlról. Azóta sokszorosára növekedett a kereskedelemben kapható díszhalfajok száma, olyannyira, hogy a kínálat szinte áttekintethetetlenné vált.

A boltokban kínált fajok többségét nem a természetes élőhelyükről gyűjtik, hanem külön erre a célra tenyésztik. Igazi újdonságokat manapság már nem igazán lehet produkálni, de azért folyamatosan tenyésztik ki legkülönbözőbb fajok újabb arany- és hosszú uszonyú változatait. A természetben ezek a halak életképtelenek lennének, az akváriumban azonban nagyon szépen mutatnak.ISBN:
978-963-278-044-3
Méret:
19 x 17 cm
Oldalszám:
63
Kötés:
ragasztott papírkötés
Példányszám:
Nyomtatta:

KÉPEK:
Katalógusba került:
2011-01-03 óta szerepel a katalógusban.
Frissítve:
2011-01-03 02:01

Adatok

Katalógusba került:

2011-01-03

Frissítve:

2011-01-03 02:01

Katalógus ID:

No. 5558


Kategória választó

Magyar akvarista könyvek (54) | Külföldi akvarista könyvek (13) | Haltani szakkönyvek (8) | Ismeretterjesztés (20) | Akvarista lapok, folyóiratok (8) |

Magyar akvarista könyvek kategória fajböngésző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük