| Megtekintve: 2 774

Az aranyhal és a díszponty – Pénzes Bethen, Tölg István


Pénzes Bethen, Tölg István


Az aranyhal és a díszponty


Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat, Budapest, 1986Tartalom:Az aranyhallal – kis gond vállalása mellett – megnyugtató, apró tavacskát hozhatunk környezetünkbe, a szobai növények és berendezési tárgyak közé.

Ha továbbfejlesztjük ezt a hobbit és kis kerti tavat létesítünk, az aranyhal tenyésztőivé válhatunk. Közben sok élményt ad az aranyhal, és észre sem vesszük, hogy a vállalt munka mennyire pihentet újszerűségével. És ez minden hobbi lényege.

A nagyobb díszmedencék, dísztavak tulajdonosaira gondoltak a szerzők, amikor könyvük új kiadását a díszpontytartás ismereteivel bővítették. A díszponty története nem olyan rangos, mint az aranyhalé, népszerűsége azonban vetekszik kis testű rokonaiéval, mert gyorsan növekszik, és a medencében új, mozgó, jól látható színfolt.

Hogyan jutunk el a tartástól a komolyabb biológiai felkészültséget kívánó tenyésztésig? Hogyan kezdjük az egyszerű díszítési célra való tartást? Milyen módon tarthatók igényesebb fajták? Milyen eszközök szükségesek az aranyhal- és díszpontytartáshoz? Hogyan tenyésszünk aranyhalat és díszpontyot? Melyek az irányított szaporítás módszerei?

Mindezekre a kérdésekre választ kap az olvasó a könyvből, amelyet a szerzők – az aranyhalak és a díszpontyok hazai szakértői – azzal a reménnyel bocsátanak útjára, hogy másoknak is kedvet, ismereteket és útbaigazítást adnak a kedves hobbi műveléséhez.ISBN:
963-232-099-9
Méret:
20 x 14 cm
Oldalszám:
210
Kötés:
ragasztott papírkötés
Példányszám:
Nyomtatta:

KÉPEK:
Katalógusba került:
2008-12-28 óta szerepel a katalógusban.
Frissítve:
2008-12-28 02:12

Adatok

Katalógusba került:

2008-12-28

Frissítve:

2008-12-28 02:12

Katalógus ID:

No. 5521


Kategória választó

Magyar akvarista könyvek (54) | Külföldi akvarista könyvek (13) | Haltani szakkönyvek (8) | Ismeretterjesztés (20) | Akvarista lapok, folyóiratok (8) |

Magyar akvarista könyvek kategória fajböngésző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük