| Megtekintve: 2 557

Az aranyhal – Pénzes Bethen, Tölg István


Pénzes Bethen, Tölg István


Az aranyhal


Natúra, Budapest, 1974Tartalom:A feledés porát leverve, szinte az ismeretlenségből robbant be az európai ember környezetébe a kínai és japán tenyésztők által modernizált aranyhal.

Újszerű, színes mozgást hoz a geometrikus térbe ez a modern üveg-, kerámia, mozaik, fa- vagy műanyag edényekben úszkáló, küllemi formagazdagsága mellett is kisigényűnek maradt élőlény.

Hol talál otthont a magyar hobbysok táborában? Kinek ajánlják a szerzők az aranyhalat? Elsősorban a vízzel kapcsolatos kedvtelések hódolóinak. A vízi sportok, a vízi turisztika, a horgászat, az akvarisztika művelői számíthatók közéjük, de azok is, akiket maga a víz, egy tó, patak vagy a Duna puszta látása is pihentet. Az aranyhallal — kis gond vállalása mellett — megnyugtató, apró tavacskát hozhatunk környezetünkbe, a szobai növények és berendezési tárgyak közé.

Ha tovább fejlesztjük ezt a hobbyt és kis, kerti tavat létesítünk, az aranyhal tenyésztőivé válhatunk. Közben sok élményt ad az aranyhal, és észre sem vesszük, hogy a vállalt munka mennyire pihentet újszerűségével. És ez minden hobby lényege.

Hogyan jutunk el a tartástól a komolyabb biológiai felkészültséget kívánó tenyésztésig? Hogyan kezdjük az egyszerű díszítési céllal tartást? Milyen módon tarthatók igényesebb fajták? Milyen eszközök szükségesek az aranyhaltartáshoz? Hogyan tenyésszük az aranyhalat? Melyek az irányított szaporítás módszerei?

Mindezekre a kérdésekre választ kap az olvasó a könyvből, melyet a szerzők — az aranyhalak hazai szakértő a reménnyel bocsátanak útjára, hogy másoknak is kedvet, ismereteket és útbaigazítást ad e kedves hobby műveléséhez.ISBN:
963-233-008-0
Méret:
18 x 13 cm
Oldalszám:
185
Kötés:
fűzött papírkötés
Példányszám:
Nyomtatta:

KÉPEK:
Katalógusba került:
2008-12-28 óta szerepel a katalógusban.
Frissítve:
2008-12-28 02:12

Adatok

Katalógusba került:

2008-12-28

Frissítve:

2008-12-28 02:12

Katalógus ID:

No. 5520


Kategória választó

Magyar akvarista könyvek (54) | Külföldi akvarista könyvek (13) | Haltani szakkönyvek (8) | Ismeretterjesztés (20) | Akvarista lapok, folyóiratok (8) |

Magyar akvarista könyvek kategória fajböngésző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük