| Megtekintve: 2 270

Akvarisztika – Dr. Wiesinger Márton


Dr. Wiesinger Márton


Akvarisztika


Gondolat Kiadó, Budapest, 1975Tartalom:Mi kell egy akváriumhoz? Hat üveglap és megfelelő ragasztó, vagy fémváz és gitt, továbbá mosott folyami homok és kavics. Ezekből a kellékekből — megfelelő kézügyességgel — bárki megépítheti „üveg-falú tavát”. Még a betelepítés sem kíván elmélyült szakértelmet, csupán kellő körültekintést, és némi eligazítást a halaknak egymással, a növényekkel és a vízzel szemben támasztott igényéről. Ennyi ismeretet pedig bármely akvarista könyv első fejezeteiben megtalálhatunk. Ám ha valaki nem dísznek szánja az akváriumot, hanem kedvtelésből akar vele foglalkozni, akkor már megbízható „vezetőre” van szüksége. például egy olyan könyvre, amely nemcsak ismeretet, hanem szemléletet is ad.

E könyv szerzője éppen az akvarista szemléletet tartja a legfontosabbnak, hogy olvasója ne csak „kívülről” lássa az akváriumot, hanem megismerje annak belső összefüggéseit, vagyis életét is. Megismerteti az olvasóval az első hazai díszhaltelepítéseket, az akvarisztika kezdeteit és későbbi történetét, tehát mintegy beavatja az akvarisztikába. Tizenhat színes képtáblán a trópusi halak és a legfontosabb vízinövények képe látható, míg számos fotó és rajz az akvárium építését, gondozását, az akvarisztika történetének egyes dokumentumait stb. mutatja be.

Lektorálta: Dr. Pénzes Bethen

Címlapfotó: balu.ISBN:
963-280-227-6
Méret:
19 x 13 cm
Oldalszám:
326
Kötés:
vászonkötés
Példányszám:
Nyomtatta:

KÉPEK:
Katalógusba került:
2008-12-28 óta szerepel a katalógusban.
Frissítve:
2017-08-04 06:08

Adatok

Katalógusba került:

2008-12-28

Frissítve:

2017-08-04 06:08

Katalógus ID:

No. 5505


Kategória választó

Magyar akvarista könyvek (54) | Külföldi akvarista könyvek (13) | Haltani szakkönyvek (8) | Ismeretterjesztés (20) | Akvarista lapok, folyóiratok (8) |

Magyar akvarista könyvek kategória fajböngésző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük