| Megtekintve: 2 492

Korszerű akvarisztika – Dr. Lányi György


Dr. Lányi György


Korszerű akvarisztika


Gondolat Könyvkiadó, Budapest, 1966Tartalom:Az akvárium a mai ember számára már nem egyszerű szobadísz csupán, hanem a természet kis darabkája. Telepítése, karbantartása nemes kedvtelés és szórakozás. Ez magyarázza, hogy mind szélesebb körben terjed: városban és falun, lakásokban és közintézményekben, iskolákban és kultúrházakban egyaránt.

— Az akvárium létesítése és gondozása azonban bizonyos hozzáértést követel, hiszen élőlények élnek benne együtt, s ennek az együttélésnek megvannak a törvényei. Az akváriumi növény- és állatfajok meghatározott feltételek között élnek, s ezt az akváriumban is biztosítani kell számukra. Ilyen feltétel a víz keménysége, savanyú vagy lúgos vegyhatása, a növények talaj- és fényigénye, az állatok hő-, oxigén- és táplálékigénye és így tovább — ezernyi apró tényező, amelyeket minél inkább figyelembe vesz az akvarista, annál tökéletesebb lesz az akváriuma.

— Több ez, mint egyszerű szórakozás: amikor az ember az élő természet kis egységét életben tartja, sőt szaporítja, alakítja, akkor a természet törvényeit tanulja megismerni és felhasználni. Ehhez a munkához nélkülözhetetlen az ismereteknek az a tárháza, amelyet e könyvben nyújtunk át az olvasónak.

— A könyv felépítése nagyjából az akváriumtelepítés és karbantartás gyakorlati teendőit követi. Rövid történeti visszapillantás után vázolja a legfontosabb biológiai és kémiai alapfogalmakat, majd az akvárium megválasztásától és elhelyezésétől kezdve részletesen megismertet a berendezés elméleti és gyakorlati követelményeivel. Külön fejezete foglalkozik a betelepíthető növényekkel és állatokkal. Felöleli az akváriumi halak tartásának, táplálásának és tenyésztésének legfontosabb tudnivalóit, de a halak fajonkénti részletes ismertetése külön kötetet igényel. Helyet kap a leggyakoribb akváriumi halbetegségek gyógyítása és megelőzése.

Végül az akvarisztika magasiskolája: a halak tenyésztése zárja a sort.

— A könyvet több száz ábra, több mint félszáz fotó teszi jól használható kézikönyvvé. Felépítése, közérthetősége folytán alkalmas arra, hogy segítségével az előtanulmányokkal nem rendelkező olvasó is elsajátíthassa az akvarisztikát.

Címlapfotó: balu.ISBN:
Méret:
25 x 17 cm
Oldalszám:
459
Kötés:
Fűzött keménykötés
Példányszám:
Nyomtatta:

KÉPEK:
Katalógusba került:
2008-12-28 óta szerepel a katalógusban.
Frissítve:
2017-08-04 06:08

Adatok

Katalógusba került:

2008-12-28

Frissítve:

2017-08-04 06:08

Katalógus ID:

No. 5531


Kategória választó

Magyar akvarista könyvek (54) | Külföldi akvarista könyvek (13) | Haltani szakkönyvek (8) | Ismeretterjesztés (20) | Akvarista lapok, folyóiratok (8) |

Magyar akvarista könyvek kategória fajböngésző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük