| Megtekintve: 3 048

Régimódi akvarisztika – Dezse Tibor


Dezse Tibor


Régimódi akvarisztika


A szerző magánkiadása, Budapest, 2016Tartalom:Akváriumok

A szabad természet látványosságai, lenyűgöző helyszínei közül a víz alatti világ maradt a legtovább elrejtve – titokban – az ember szemei elől. Nagyon hosszú időn, emberöltőkön keresztül titok is maradt az, amit az anyatermészet a folyók, tavak, tengerek mélyén létre hozott, eltakarva ezen élettereket a kíváncsi, kutatni, vagy csak a gyönyörködni akaró emberi tekintet elől. Természetes dolog, hogy az embert mindig vonzza a láthatatlan, az elérhetetlen dolgok megismerésének, megfigyelésének vágya. A növények levelén mászkáló bogarat, a madarakat, a gyíkokat hosszú ideig a kíváncsiknak sokkal könnyebb dolguk van, hiszen a mai technikákkal sokaknak lehetősége nyílik a vízivilág tanulmányozására.

A víz alatti élet megfigyelésének legolcsóbb módja egy akvárium létesítése. Így amikor otthon vagyunk, állandó lehetőségünk adódik a víz alatti mesevilág tanulmányozására. Vannak, akik dísztárgyként, a gazdagsággal való hivatkozásként tartanak akváriumot. Nem gondozzák, hanem akváriumpucolókkal végeztetik el a munkát. Ők a haltartók. Az akvarista más! Az Akvarista saját akváriumát gondozza, szereti és félti annak lakót – törődik velük.

Az akvarista polihisztor, ismeri az általa gondozott élőlények származási helyét, alapszinten a vízkémiát, a biológiát, a fénytant, szűréstechnikákat, az eleségállatokat, az akvarisztika történetét. Akvarista pályatársaival kirándulni jár, megfigyeléseket tesz a természetben. Természetesen nem várható el, hogy minden haltartó akvarista legyen, hiszen egy akvárium mindig csodálatos dísze egy lakásnak, egyben egy darabka élő természet, egy valódi ökoszisztéma, melynek gondozása, vagy akár csak a benne való gyönyörködés hatalmas élményt, tanulási lehetőséget nyújt felnőttek, fiatalok, öregek számára egyaránt.

Ez a könyvem most főként azoknak az akvaristáknak szól, akik már régebben is „halaztak”, csak már-már esetleg elfeledték azt, hogy hogyan is tették ezt régen. Reményeim szerint a mai haltartókat is érdekelni fogja a halhobbi régi módszere. Már csak azért is, mert divat a retro, és a következőkben a retro akváriumok telepítéséről, gondozásáról lesz szó. De ne is retronak nevezzük, hanem inkább így: nosztalgiaakvárium. A könyv címe meg legyen: Régimódi akvarisztika

Itt megrendelhető: katt ide!ISBN:
978-963-12-5207-1
Méret:
14 x 19 cm
Oldalszám:
100
Kötés:
Ragasztott karton
Példányszám:
Nyomtatta:
Nestpress Kft, Fv: Fekete Iván
KÉPEK:
Katalógusba került:
2016-06-15 óta szerepel a katalógusban.
Frissítve:
2016-06-15 02:06

Adatok

Katalógusba került:

2016-06-15

Frissítve:

2016-06-15 02:06

Katalógus ID:

No. 5597


Kategória választó

Magyar akvarista könyvek (54) | Külföldi akvarista könyvek (13) | Haltani szakkönyvek (8) | Ismeretterjesztés (20) | Akvarista lapok, folyóiratok (8) |

Magyar akvarista könyvek kategória fajböngésző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük