| Megtekintve: 2 417

Útmutató az akváriumi halak tartásához – Mary Bailey, Gina Stanford


Mary Bailey, Gina Stanford


Útmutató az akváriumi halak tartásához


Gyakorlati kézikönyv

Alexandra Könyvkiadó, Pécs, 1999Tartalom:Bevezető

Kedves Olvasó! Bizonyára elhatározta, hogy halakat fog tartani, vagy legalábbis kacérkodik a gondolattal. Talán megtetszett valahol egy akvárium, vagy egyszerűen valami új, izgalmas hobbiba szeretne belevágni. Ha így van, bizony válaszút elé érkezett. Ha a jó utat választja, nemcsak egy új hobbi, de egy egész életen át tartó öröm és rengeteg új barát vár Önre. Ha azonban rosszul dönt, annak óhatatlanul csalódás lesz a vége, s az eredmény egy hirdetés a helyi újságban: „akvárium eladó”.

Könyvünk szeretné megmutatni a helyes irányt és segítséget kíván nyújtani, hogy ne térjünk le erről. A könyv gyakorlati tanácsai nem csupán abban segítenek Önnek, hogy mit tegyen, hanem abban is, hogy mit próbáljon elkerülni. Igen sok év tapasztalata áll mögöttünk, ami során, mint minden akvarista, a saját hibáinkból tanultunk;

Szembekerültünk a legtöbb gyakori (és kevésbé gyakori) buktatóval és problémával. Lehet, hogy néha nehézkesebbnek talál majd minket, mint más szerzőket, de vállaljuk, mert ahol életek forognak kockán, nem fordulhat elő félreértés. A siker kulcsa mindig az, hogy tudjuk, mit fogunk tenni, mielőtt belefognánk. Ez talán evidensnek tűnik, de nem az: rengeteg ember hiszi azt, hogy a haltartás nem több, mint hogy feltöltünk egy akváriumot vízzel, majd halakat teszünk bele. Mindenki tudja, hogy a víz lehet kemény vagy lágy.

És mégis általában azt feltételezik, hogy minden hal remekül eléldegél abban a vízben, amely a csapból folyik. És a víz keménysége csak egy azon paraméterek közül, amelyeket figyelembe kell venni. A halak szempontjából teljesen mindegy, hogy Ön kezdő-e — ha nem találja el a megfelelő egyensúlyt, akkor legjobb esetben csak rossz lesz a közérzetük, de akár el is pusztulhatnak. Attól a pillanattól kezdve, hogy beszerez egy halat, felelőssé válik a jólétéért. Ezért az aranyszabályunk a következő: mindegy, mennyire tapasztalt, mindig a házi feladat az első. Nem is reméljük, hogy mindent elmondhatunk, amire valaha szüksége lesz, a sikert sem garantálhatjuk — ez Öntől függ —, de bemutatjuk Önnek az akváriumgondozás alapjait. Szót ejtünk arról a szerepről, amit az akvarista játszhat — játszania kell — a vadon élő halak megóvásában — ez a szempont is egyre nagyobb jelentőséget kap az akvarisztikában. Az új fajok segítik az állandó érdeklődés fenntartását és a fogságban élő halak tenyésztéséhez szükség van a folyamatos vérfrissítésre. Nagyon fontos, hogy minden akvarista felelősségteljes hozzáállást tanúsítson, a lehető legjobban gondját viselje halainak, és mindent megtegyen tenyésztésük érdekében. Ahogy gyarapodik majd a tapasztalata, észre fogja venni, hogy az új hobbija egyre többet jelent Önnek; már nem csak egy dísz a nappaliban, nem pusztán alkalmi időtöltés. Lehet, hogy botanikus vagy entomológus, geológus vagy ezermester válik Önből — a lista szinte végtelen.

De bármilyen irányba is vezeti érdeklődése, reméljük, ez a könyv segítségére válik.ISBN:
963-367-703-3
Méret:
23 x 18 cm
Oldalszám:
128
Kötés:
fűzött papírkötés
Példányszám:
Nyomtatta:

KÉPEK:
Katalógusba került:
2010-01-25 óta szerepel a katalógusban.
Frissítve:
2010-01-25 02:01

Adatok

Katalógusba került:

2010-01-25

Frissítve:

2010-01-25 02:01

Katalógus ID:

No. 5540


Kategória választó

Magyar akvarista könyvek (54) | Külföldi akvarista könyvek (13) | Haltani szakkönyvek (8) | Ismeretterjesztés (20) | Akvarista lapok, folyóiratok (8) |

Magyar akvarista könyvek kategória fajböngésző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük