Fórum

 

Notifications
Clear all

Különböző gurámik, paradicsomhalak

3 Bejegyzések
2 Felhasználók
0 Reactions
2,248 Megtekintés
(@mark24)
Trusted Member Admin
Csatlakozva: 13 év telt el
Hozzászólások: 95
Topic starter  

Itt lehet beszélgetni a különböző gurámikról, paradicsomhalakról illetve a különleges afrikai és ázsiai kúszóhalakról, bozóthalakról!


   
Idéz
(@botond)
New Member
Csatlakozva: 4 év telt el
Hozzászólások: 1
 

Üdv! Érdekelne, hogy mézgurámit milyen halakkal lehet együtt tartani. Szeretnék venni akváriumot és ez a hal nagyon megtetszett. Az lenne a kérdésem, hogy mit tudna nekem ajánlani. Teljsen kezdő vagyok a témában, 60-80 literes akváriumban gondolkoztam. Milyen halakkal tudnám ezt megtölteni, amik jól kijönnek egymással és kezdőként nem okoz nagy gondot az eltartásuk, illetve melyek azok a felszerelések, berendezések, amelyek feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy a halak jól érezzék magukat nálam?


   
VálaszIdéz
(@mark24)
Trusted Member Admin
Csatlakozva: 13 év telt el
Hozzászólások: 95
Topic starter  

Kedves Botond!

 

Mindenek előtt azt javaslom, hogy olvasd át a faj adatlapját, mely nem olyan rég frissült, és elég részletes:

https://akvaristalexikon.hu/akvariumi-halak/labirintkopoltyus-halak/trichogaster-chuna.html

 

Társhalaknak remek választást jelentenek békés, kisebb testű razbórák (ékfoltos, hengeli, espei, törperazbórák), gyöngydániók, Danio tinwini, vietnámi kolibrihal, esetleg vörös karcsú vagy ötöves, rombuszsávos díszmárnák. Nagyobb, aktív, izgága pontyfélét nem javaslok. Ezen kívül kisebb csíkfélék, harcsák is szóba jöhetnek, de ha nem cél a biotóp, akkor pontylazacok között is akad számos faj, ami megfelelő lehet.


   
VálaszIdéz
Share: