Fórum

 

Notifications
Clear all

[Megoldva] 120x55x50 cm-es aksiba (396l), együtt tathatók a következők?  

   RSS

1

Kakadu törpesügér, Ramirezi, vagy Apisto agassizzii, és az örök kedvenc a Vitorláshal.
Illetve milyen egyéb hallal lehet megtölteni hogy ne legyen olyan foghíjas.

Szerintetek mennyi db az ideális?

A válaszokat előre is köszönöm.

Témacímkék
1 Answer
1

Igen, tarthatóak együtt. Az akvárium térfogata elegendő vitorláshalaknak is, mindenesetre nekik a legideálisabb egy viszonylag magas akvárium, hogy úszóik szépen fejlődhessenek.

Vitorláshalból általában min. 3 (vagy nagy akváriumban több) fiatal példány megvásárlását szoktam javasolni. Magányosan tartva később nagyon nehéz mellé beszoktatni másik példányt, és ha ketten vannak is előfordulhat alkalmasint probléma (leginkább ha 2 hím kerül össze). Ha kifejlődtek, érdemes az ivarokat meghatározni, hogy ne essünk olyan problémába, hogy például két hím és egy nőstény kerül egybe, mert a hímek ez esetben harcolni fognak.

Mivel az akvárium elég nagy, a törpesügérek elférnek a vitorláshalakkal. Ramiból több párt is betehetsz melléjük, vagy mondjuk a két apisto fajból 1-1 párt vagy triót. Azt ajánlom, hogy két törpesügérfajnál többet ne rakj már össze, ha vitorlások is lesznek.

Társhalaknak érdemes a pontylazacok között körülnézni, nagyon sok fajuk beszerezhető már és ideális lakótársak lesznek. Ezen kívül az algaevő, L-es és páncélos (Corydoras) harcsák közül is nagyon sok kitűnő társhalat választhatsz. A lazacoknál lehet játszani a víztér betöltöttségével is: a balathasúak, fecskendező lazacok kimondottan felszíni halak, a vörös neonhal, petitella inkább a középső tájékot járja be, a császárlazac pedig például a felső és középső szinten is mozog.

Kedves Márk!

Köszönöm a választ. Nagyon sokat segítettél!

Share: