Fórum

 

Notifications
Clear all

Egy akváriumba hány halat tegyümk?

19 Bejegyzések
8 Felhasználók
0 Reactions
25.1 K Megtekintés
0
Topic starter

Fontos és nagyon lényeges dolog, hogy egy akváriumba hány halat teszünk, és milyen más fajokkal társítjuk. Nagyon lényeges alaposan utánnajárni, és kérdezni, mielőtt önként elhatározunk valamit. Ezért fontos, hogy lehetőséget adjunk a kérdezésre ezen témában is!

19 Answers
0
Topic starter

Természetesen elférnek, és ki is jönnek egymással, de a kaméleon vértesharcsából javasolnék 3-4 példány tartását, mivel szeretnek kisebb csoportban élni. Az L46-os zebra is igazándiból akár párban, akár 3-4 fős csoportban jól érezné magát, de az eléggé nagy költségekkel járna. Persze a Hypancistrusok magukban is tarthatóak.

0

Köszönöm a választ ez jó hír  


[ Módosítva 2015 február 22, 21:39:19 ]

0

Sziaztok

Kezdő vagyok még nincs betelepitve  a halak 60 l akvárium van igy megszeretném kérdezni hogy 2 alga evő, 4 neon hal,4 guppi, 4 molly,4 garnéla rák,3 kuli-kuli az sok lenne e bele és ők élhetnek-e együtt ? 

0
Topic starter

Szia!

Ezen a társításon pár dolgot változtatni kellene.

Egyrészt, milyen algaevőről van szó? Rengeteg fajuk van, és nem mindegy, melyiket választod, sokuk könnyen kinövi ezt az akváriumméretet.

A neonhalak rajhalak, legalább 6-8 példányt kell együtt tartani. A társításból a mollikat én inkább kihagynám, nagyobbra is nőnek, és nem is egyezik meg az igényük a neonhalakkal például (a neonhal hidegebb és lágyabb vizet, a molli meleg és keményebb vizet szeret). A párduccsíkok számát is jó lenne legalább 5-6 példányra emelni, hiszen ők is csoportosak. 

0

Sziasztok!

Tanácsot, segítséget szeretnék kérni. 30 év után újrakezdő vagyok, utoljára úgy 10 évesen voltak halaim, de most a fiaimmal újra belefogunk. Van egy 40 literes akváriumunk, 50 centi hosszú. Már nagyjából berendeztem, lassan egy hete forog szépen, egyelőre ránézésre jó. Majd veszek víztesztet is és akkor okosabb leszek, de most a vízelőkészítős csapvíz első feltöltése van benne, naponta kap baktériumokat meg kevéske lemezes halkaját. Nem világítok, csak ami a nappali tompa fényéből beszűrődik nekik, direkt napsütés nem éri. A lámpa már beszerelve, olyan 1200 lm fényerővel egy dimmer mögé téve amit 10 lépcsőben tudok állítani, a fénye fehér és kék. Belső szűrő van egy Eheim 80-as, használt a családon belül kaptam, de jónak tűnik. Van melegítő is ami termosztátos. Egyelőre 1mm körüli gyöngykavics aljzaton vannak műnövények meg némi lávakő és kacsakő dekoráció, de később lesz élő növény is, talán már a jövő héten. Tuti lesz jövő héten csiga is, zebrára gondoltam, azokról jókat hallottam.
A kérdésem a halakra vonatkozna, mert egy ideje nézelődöm, olvasgatok, és összeállt egy kép a fejemben, de jó lenne ha valaki hozzáértő elfogulatlan ember is "rábólintana". Szóval az elképzelés szerint lenne 2 fiú guppi, 4 lány guppi, 1 fiú platti, 2 lány platti, 5-6 törpe páncélosharcsa, és 3-4 zebracsiga. Lehet elsőre soknak tűnik a halak száma a 40 literre, de ezek ugye mind elég kicsikék és elméletileg bírják egymást. Ha nem így látjátok, javítsatok ki, de szeretnénk színes, jól beazonosítható halakat a 3 és 7 éves fiaim miatt, ők nem hiszem hogy nagyon lelkesednének egy 10-12 fős neon csapatért. Abban is kérnék segítséget hogy milyen ütemben tegyem őket az akváriumba majd. Én úgy gondoltam hogy jövő héten néhány élő növény után bekerülnének a csigák, majd utána jöhetnének a halak. Egyszerre érdemes ennyi halat bepakolni, vagy csak egyik faj, és ha igen melyik? Előre is köszönöm a segítséget, tanácsot! Bocs a terjedelmességért...

Oldal 2 / 2
Share: