| Megtekintve: 2 474

Szavazati eredmények

Szavazati eredmények - Ikon

Örömmel jelentem be, hogy a körülbelül negyedévig tartó szavazást sikeresen és eredmény teljesen lezártuk! A végleges eredmények 2012. december 25-én derültek ki.

©Év díszhala 2013

A szavazást is segítő társoldalainkon (www.fisch.hu; www.diszhal.info ) összegyűjtött szavazatok a következőképp alakultak: a www.gabrinus.hu –n és a www.diszhal.info –n leadott voksok száma összeadódott, majd a www.fisch.hu százalékos adatai + pontokként lettek felszámolva. A következőkben a mezőny ismertetése mellett pár hozzáfűznivaló szót még szólnék minden fajhoz.

V. helyezett:

Hypsophrys nicaraguensis
Hypsophrys nicaraguensis

223 szavazattal a nicaraguai bölcsőszájú hal (Hypsophrys nicaraguensis)

IV. helyezett:

Zoogoneticus tequila
Zoogoneticus tequila

268 szavazattal a tequila fogasponty (Zoogoneticus tequila)

III. helyezett:

Betta macrostoma
Betta macrostoma

376 szavazattal Brunei szépsége (Betta macrostoma)

II. helyezett:

Corydoras metae
Corydoras metae

823 szavazattal az álarcos páncélosharcsa (Corydoras metae)

I. helyezett:

Chromobotia macracantha
Chromobotia macracantha

904 szavazattal az öves díszcsík (Chromobotia macracantha)

Maga a szavazás folyamata érdekesen alakult. Eleinte a tequila fogasponty szerzett több voksot, így esélyesnek tartottuk, hogy úgymond a „fináléban”, az elsők között szerepeljen. Később e szavazati mennyiség csökkenni látszott. A Brunei szépsége végig egy átlagos értéken mozgott, nem maradt le, de nem is kapott kiemelkedő figyelmet az olvasóktól. Akárcsak tavaly, a sügérjelöltünk ismét a mezőny végén kapott csak helyet, úgy tűnik, kevés a sügéres akvarista, vagy csak kevesen szavaznak közülük. Pedig még azt sem lehet mondani, hogy csak az afrikásokra vagy amerikásokra gondolunk, mivel külön-külön földrész fajait választottuk az elmúlt években. Az álarcos páncélosharcsa menetele viszont sokkal érdekesebb. Úgy október környékén azt gondolhattuk volna, hogy az utolsók egyike lesz, alig kapott szavazatokat, majd valamiféle fordulat következett, és gyakorlatilag átvette a vezetést. Végig nagyon szépen „menetelt” innentől kezdve, de a közkedvelt öves díszcsík, azaz a csigaevő hal végül is legyőzte a kis Corydorast a fej-fej melletti versenyben, és itt december második felében biztosította be magát a csíkhal. Szép „verseny” volt, köszönjük szavazóinknak és támogatóinknak is.

Így hát örömmel jelenthetem be, hogy januártól az öves díszcsíkról jelentkezünk cikkekkel. Január elején mindjárt megnézzük a faj rendszertani helyzetét, küllemét. Majd március vége felé a társítási lehetőségekbe is belenézünk azáltal, hogy elemezzük elterjedési területét. Valószínűleg május tájékán írunk a faj tartásáról, mire is kell figyelni, ha beszerezzük. Majd nyáron, június-július környékén tenyészthetőségével és természetvédelmi státuszával foglalkozunk.

Minden Kedves Olvasónknak és Partnereinknek nagyon boldog új esztendőt kívánunk!

Szerkesztők: Honffy Gábor, Liziczai Márk 2012.12.26.

Kategória választó

2012 díszhala (5) | 2013 díszhala (6) | 2014 díszhala (4) |

2013 díszhala kategória fajböngésző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük