Akvarisztika gyerekeknek – Ben Boden

Akvarisztika gyerekeknek - Ben Boden borító

Tarka halak, buja víz alatti kert – egy akváriummal a szobádba varázsolhatod a természetet. Megfigyelheted a halaidat, sőt akár szaporíthatod is őket. Az akvarisztika egy csodálatos hobbi.

Magyarország halfaunája – Dr. Harka Ákos, Sallai Zoltán

Ez a könyv – bár igen sok tartalmi és formai elemét őrzi Harka Ákos: Halaink című munkájának – nem egyszerű újabb kiadása annak. Jelzi ezt, hogy az abban szereplő 69 fajjal szemben 90-et mutat be, s ezzel Magyarország halfaunájának az eddigi legteljesebb képét adja.

A halak élete – Dr. Széky Pál

Akár hivatásos haltenyésztő, horgász, akvarista, akár szenvedélyes természetbarát vagy biológus szakkörben tevékenykedő diák fogja kezébe e könyvet, érdeklődéssel tanulmányozhatja halaink testfelépítését és életműködését. Mindazokról a halakról a ír, amelyek körülöttünk, vizeinkben élnek, a tenyésztők keze alatt nőnek fel, étel formájában asztalunkra kerülnek, szobadíszként akváriumunkban úszkálnak, sajátos mozgásukkal magukra hívják a figyelmet, egyszóval azokról a halakról olvashatunk, amelyek hasznot, szórakozást, sportot és élvezetet nyújtanak számunkra, s nem utolsó sorban gyönyörködtetnek is.

Buntbarsche – Hans Frey

Német leírás:
Weit mehr als eine halbe Million Aquarianer in aller Welt besitzen Bucher von Hans Frey. Er hat es als versierter Fachmann and Schriftsteller immer wieder verstanden, die Liebe zur Aquaristik zu wecken and junge Aquarianer schließlich zu Experten auf ihrem Interessengebiet zu formen.

Tengeri akvarisztika – Werner Baumeister

Előszó
Az ember mindig is arra törekedett, hogy minél több állattal vegye körül magát Már az ókori egyiptomiak is tartottak kutyákat, macskákat. Ezek az állatok még ma is a legkedveltebb háziállatok közé tartoznak.