Lepisosteus platyrhincus – Floridai kajmánhal

Ezüstös alapszínű, háta barnás. Orra a rokon fajokhoz hasonlóan megnyúlt, erről kapta nevét.

Australoheros facetus – Csíkos disznósügér

Oldalt mérsékelten lapított, a hát enyhén ívelt, a homlok meredeken emelkedő, s az idősebb állatoké a szem fölött egy kissé benyomott. A farokúszó legyezőszerűen elkerekedő, a mellúszók meglehetősen nagyok.

Luciosoma spilopleura – Foltos csukamárna

Enek a halnak az ezüstös oldala is halványzöld árnyalatú az oldalvonal fölött és pikkelyei szintén nagyok. Fekete vonal húzódik a fejétől a faroknyeléig, ahol a nagy, erősen villás farokúszó felső lebenyében folytatódik.

Osteochilus vittatus – Hasselt-Márna

A fiatal példányok pikkelyeik vörösesbarna pontmintázata miatt csíkosnak tűnnek. A faroknyélen sötét folt van.

Barbodes binotatus – Foltos díszmárna

A test karcsú és megnyúlt, a végállású szájon 4 szál bajusz van. D 12, A 8.

Barbodes lateristriga – Farkszalagos díszmárna

A fiatal halak testét két függőleges sáv keresztezi. Faroknyelén széles, vízszintes fekete vonal fut hátrafelé és a farokúszó néhány központi sugarán folytatódik.

Jenynsia lineata – Vonalkás fogasponty

Valamennyi elevenszülő fogasponty közül földrajzilag ez a faj hatolt legdélebbre. Európába már 1905-ben behozták.

Cnesterodon decemmaculatus – Tízfoltos patakpontyocska

A Cnesterodon hántolókésfogú jelentése a genus fajainak hosszú gonopodiumán levő horogtüskeszerű függelékekre utal. A tárgyalt faj egyike a legrégebben, már 1902-ben Európába behozott elevenszülő fogaspontyoknak.

Corydoras paleatus – Foltos páncélosharcsa

Zöldes vagy barnás csillogású alapon sötét márványozás és foltok díszítik. A hím karcsúbb és kecsesebb, hátúszója hegyesebb, mint a nőstényé. A kopoltyúfedő fémfényű, a fejen apró foltok vannak.

Misgurnus anguillicaudatus – Mandzsu csík

A Csíkfélék (Cobitidae) családjába tartozó megnyúlt testű, angolnaszerű hal. A farokvég oldalról igen lapított. Az aranybarna színű, sötét pettyekkel tarkított, rendkívül megnyúlt alakú testét igen kis pikkelyek fedik, amelyek mélyen be vannak ágyazódva a bőrbe, de helyenként egészen hiányozhatnak is.