Cichlasoma portalegrense – Brazíliai sávos tarkasügér

A pikkelyek viszonylag nagyok. Színezet és ivari különbségek: Vörösesbarna alapon kékes-zöld csillogású, sötét csík- és foltmintázat látható.

Rasbora trilineata – Ollófarkú razbóra

A háromcsíkú razbóra farokúszója erősen villás, a szép példányokén fekete és fehér foltok is vannak; a többi úszók színtelenek. A test alapszíne szürkészöld, a hasoldal ezüstös.

Danio nigrofasciatus – Pettyesúszójú dánió

Ennek a kistermetű dániófaj testének formája karcsú, elnyújtott, a hasi tájék sárgás-fehér, háta olajbarna, oldalának alapszíne narancsos-barnás, melyen három szalag különíthető el, az oldalvonalat egy a fejtől a farokúszó tövéig egy futó erős, acélkék színű csík díszíti, mely a faroknyélen kissé kiszélesedik, és a farokúszó lapátján folytatódik. E csík felett egy kevésbé kifejezett, az egyedekre jellemzően szaggatott szalag látható, mely szintén folytatódik a farokúszón, és a oldalvonali csíkkal egy fecskefarkat alkotnak, és e két csík közötti területet csillogó fehér szín emeli ki, mely a farokúszón, a fecskefarkon belül is folytatódik.

Agamyxis pectinifrons – Fehérpettyes morgóharcsa

A fekete testű halat fehér foltok fedik; a mintázat kiterjed az úszókra és a három pár bajuszszálra is. Testének középvonala fölött vízszintes sorba rendeződött tüskék sora húzódik; hát- és mellúszóinak elülső szegélye élesen fűrészes..

Prionobrama filigera – Törpe üveglazac

Az áramvonalas kis hal nagyon hasonlít a pirosszárnyú pontylazachoz. Áttetsző, kékesszürke színű.