Corydoras ambiacus – Aranytarkójú páncélosharcsa

Világosszürke alapon sötéttel pettyezett páncélosharcsa, melynek tarkóján aranysárgás terület díszeleg. Nagyon könnyen összetéveszthető a Corydoras agassiziivel.

Indoreonectes evezardi – Indiai barnacsík

Zömök, hengeres testű faj, néhány pár bajuszszállal szája körül. Teste krémbarna alapszínű, melyen halvány feketés harántcsíkok díszelegnek.

Parabotia fasciatus – Tigrissávos karcsúcsík

Karcsú, vékony, elnyújtott testű csík, hosszú orral. Testét krémsárga-fekete csíkok sorozata tarkítja, de kisebb a kontraszt, mint a kínai kövicsík esetében, és teste is elnyújtottabb.

Otocinclus vestitus – Sujtásos szívóharcsa

Szokásos „oto-küllemű” faj, nagyon hasonlít a rokon fajokra, így megkülönböztetni nem is egyszerű, pláne, hogy gyakran kevert állományokban kerül a nagykereskedésekbe. Háta szürkés, alatta szinte teljesen „fehérmentesen” egyből egy vaskos fekete sáv húzódik, hasaalja pedig szürkés piszkosfehér.

Dianema longibarbis – Hosszúbajszú dianéma

A hal hengeres testét a kopoltyúfedője mögött két sor csontos lemez fedi. Ezek nem annyira feltűnőek, mint a család többi faján.

Corydoras trilineatus – Háromcsíkos páncélosharcsa

A kopoltyútól a farokúszó tövéig egy sötét, cikcakkos csík fut végig. Fölötte és alatta egy-egy világos csík van.

Nannaethiops unitaeniatus – Abesszíniai pontylazac

A nyúlánk testű hal oldalán egy sötét vonal fut végig az orrtól a farokúszó tövéig; ezt felülről fémes aranyfényű csík kíséri. Hátoldala zöldes sárgásbarna, hasoldala ezüstfényű aranysárga.

Nannostomus beckfordi – Díszes törpeszájú hal

A test nagyon megnyúlt, oldalt csak kicsit lapos. Sárgásbarna alapon a farkúszót el nem érő, sötét hosszanti csík húzódik, amelyet felül aranyszínű csík kísér.

Pyrrhulina laeta – Közönséges tűzlazac

A Pyrrhulina nembe kb. 25 faj tartozik, de sokukat csak fogazatuk alapján lehet megkülönböztetni.