A halak világa – Gyurkó István

„Jelen munka a halak életébe ad bepillantást.Alapját az 1960-ban megjelent ‘A halak élete’ című könyvem képezi, de ahhoz képest lényeges módosításokat eszközöltem mind szerkezeti, mind tartalmi szempontból. A könyv szerkezete az alapvető állatökológiai jelenségekre épül, és tagozódása nagy vonalakban annak felel meg, amit az Állat és környezet (1979) című munkám követ.

Akváriumok – Patrick Louisy

A díszállat-kereskedésekben, akvarista boltokban persze megvásárolhatod a már kész, berendezett akváriumot is. Ez a kis könyvecske segítségedre lehet a hozzávalók kiválasztásában, és abban, hogy könnyebben megértsd, mi hogyan működik.

A szobaaquarium – Kellner Jenő

ZÁRSZÓ:
Jelen füzetkével a kezdő aquaristának akartam útmutatást adni, hogy milyen legegyszerűbb eszközökkel teremtheti meg magának otthonában a helyesen berendezett aquariumot, amely azután, ha szeretettel és kitartással gondoztatik, rendkívül sok kellemes és tanulságos órát szerez gondozójának. Egyre azonban nagyon kérem az olvasót, hogy ha elhatározta magát arra, hogy egy aquariumot rendezzen be, ne tekintse azt csak átmeneti dolognak, hanem foglalkozzék vele intenzíven.