Hemigrammus rhodostomus – Vörösarcú pontylazac

Vékony, karcsú, törékeny testalkatú kis pontylazacfaj. Teste ezüstösen csillog.

A szobaaquarium – Kellner Jenő

ZÁRSZÓ:
Jelen füzetkével a kezdő aquaristának akartam útmutatást adni, hogy milyen legegyszerűbb eszközökkel teremtheti meg magának otthonában a helyesen berendezett aquariumot, amely azután, ha szeretettel és kitartással gondoztatik, rendkívül sok kellemes és tanulságos órát szerez gondozójának. Egyre azonban nagyon kérem az olvasót, hogy ha elhatározta magát arra, hogy egy aquariumot rendezzen be, ne tekintse azt csak átmeneti dolognak, hanem foglalkozzék vele intenzíven.

Macrognathus circumcinctus – Gyűrűs tüskésangolna

Az aranybarna hal testének középső kétharmadát függőleges sötét sávok keresztezik, melyek legszélesebb részüknél egy szaggatott vonalat alkotnak a testoldalon. A hátúszó előtt apró tüskék sorakoznak..

Hyphessobrycon flammeus – Lángvörös pontylazac

Testének alakja jellemző a pontylazacokra; oldalról nézve magas és fokozatosan keskenyedik el a faroknyélbe. Színe rózsaszínes barna, ezüstös fénnyel.

Pyrrhulina beni – Beni-Tűzlazac

A megnyúlt testű hal hátoldala sötét, haloldala világos, ezüstös árnyalatú. Oldalán az orrtól a faroknyélig sötét, cikcakk vonal húzódik, és a testet két különböző színű területre osztja.