Pangio semicincta – Párduccsík

Hosszúkás, hengeres testalkatú csíkféle, néhány pár bajuszszállal szája körül. Teste csíkos, barna és sárga sávok váltakoznak rajta. Se a barna, se a sárga csíkok nem érnek le a hasig, fehéres csík látszik az oldala alján, mivel a has is ilyen színű.

Desmopuntius rhomboocellatus – Rombuszsávos díszmárna

Ennek a közepes méretű halfajnak a narancsból piros színbe hajló alapszínén az őt megkülönböztető zöldes-fekete rombusz-szerű foltokat láthatunk. Néhány változat arca és kopoltyútájéka vöröses színezetű.

A nemeket nem nehéz megállapítani, de a hímek jobban színezettek, mint a nőstények, de legszembetűnőbb különbség, hogy a hímek úszói narancsvörösek, míg a nőstényeké áttetszőek..

Barbodes kuchingensis – Hamiscsíkos díszmárna

Formájában és testméretében a többi díszmárnához hasonlít, alapszíne narancsos, akárcsak úszói és kopoltyúfedője. Nevét az oldalán látható érdekes pontsorokról kapta, melyek optikailag sávokká állnak össze, legjellegzetesebb az oldalvonali pontsor, mely a fej felöl indulva 3 ponttal később a has felső részére esik le, majd 8 pöttyel később visszatér az oldalvonalhoz (miközben egy függőleges csík a felénél metszi, és így egy kereszt forma alakul ki), hogy a farokúszó tövénél érjen véget.