Gastromyzon scitulus – Pöttyös palacsinta algázó

Teste lapos, bár háta enyhén magas, de kerek úszóival palacsinta alakot ölt. Teste sötétbarna alapon arany-citromsárga pöttyös.

Élet a víz tükre alatt – Dr. Lányi György

Földünk felületének több mint kétharmadát óceánok és tengerek borítják, de a szárazföldeket is át- meg átszelik a folyók és patakok ezrei … nem is beszélve a szinte megszámlálhatatlan tóról.

Corydoras concolor – Palaszínű páncélosharcsa

Ha jobban megfigyeljük a kifejlett példányokat, a hátúszó és a farokúszó narancsos árnyalatú, a test színe pedig időnként enyhe kékes színezetű. Valóban egyenletes színezetű harcsáról van szó, foltok, mintázat nélkül.

Corydoras caudimaculatus – Farkfoltos páncélosharcsa

A test viszonylag magas. A hím hátúszója magasabb, csúcsban végződő, a mellúszó tövise nagyobb, a nőstény felülnézetben teltebb.

Hyphessobrycon herbertaxelrodi – Fekete neonhal

Olívazöld hátoldalú és ezüstös hasú pontylazac. Oldalán világos kékeszöld színjátszó vonal fut végig a szem felől a faroknyélig.

Hyphessobrycon sweglesi – Vörös fantomlazac

Annak ellenére, hogy a fekete és a vörös fantomlazac teljesen elkülönült területről származik, színváltozatként írták le. A vörös fantomlazac testszíne áttetsző vörös, hátúszóján fekete mintázat van (a nőstényének a csúcsa fehér).