Corydoras davidsandsi – Feketehátú páncélosharcsa

Dekoratív páncélosharcsa, melynek vastag fekete csík húzódik végig a hátán, ferde szögben. Hasonlít a Melini – és az álarcos páncélosharcsákra.

Vízinövények – Dr Tuba Zoltán, Bíró Krisztina

„Itt nő a kardos sás, a barna buzogány,Indája itt köt az ötszarvú sulyomnak,Iromba jércéit a vizi tyúk viszi,Sűrű sora közt zúgó nádasoknak”
(Tompa Mihály: Az ördögszekérről)
A szárazon csodákat művelő ember ősi vággyal vonzódik a vizekhez és környékükhöz, a természet legüdébb foltjaihoz. Nem csoda, hiszen a vízi, lápi és mocsári világ semmi máshoz nem hasonlítható.

Hyphessobrycon amandae – Parázslazac

Az parázslazac kis méretű, elnyújtott rombusz alakú testének színe hangulatától függően a pirostól a vörösig változhat, de halunk mindig kissé áttetsző marad. Úszói vöröses színűek, kivéve a hasi úszóját és a farokúszó végeit.

Süsswasserfische der Welt – Günther Sterba

Rendkívül részletes mű egy vérbeli szakértő tollából! Közel 2000 fajról nyújt hasznos információkat, akvaristáknak és ichthiológusoknak egyaránt, mellyel megközelítően valamennyi eddig akváriumban tartott fajról szót ejt. A legújabb kutatások és legaktuálisabb tapasztalatok alapján fogalmazza meg a szerző jótanácsait a haltartás terén! 1425 fényképpel, 526 rajzzal és 73 kártyával!
Német leírás:
Vorwort (Előszó)
Die seit 1959 in mehreren Auflagen erschienenen »Süßwasserfische aus aller Welt« wurden 1968 das letzte Mal überarbeitet.

Halaskönyv – Balogh Zoltán (A közművelődés háza, Tatabánya)

M A T O E Tatabánya Területi Egysége
Egy éve működik Tatabányán a MATOE (Magyar Akvarista és Terrarista Országos Egyesület) akvarista szakköre.
Hetenkénti összejöveteleinkhez a Közművelődés Háza és az Úttörő-ház ad otthont. Alakulásunk óta több, kisebb rendezvénnyel mutatkoztunk be az érdeklődőknek.

Corydoras burgessi – Burgess páncélosharcsája

Hasonlít a Corydoras adolfoi-ra, valamint a Corydoras duplicareus-ra, nevét Dr. Warren E. Burgess után kapta.