Placidochromis milomo – Csíkos vastagajkú sügér

Széles, nagy fejű sügér, amin legfeltűnőbb hatalmas, gumiszerűen kiforduló ajkai. Ezért is hívják gumiajkú sügéreknek őt is és rokonait is.

Pseudobunocephalus amazonicus – Amazonasi törpe bendzsóharcsa

Különleges formájú hal; lapos, széles teste a hátúszó magasságában gyorsan elkeskenyedik a nagyon hosszú faroknyélbe. Színe barna.

Bi-Lexikon: Aquarienfische – Rolf Meyer

32 színes táblával és számos illusztrációval ellátott összefoglaló.
Német leírás:Einführung Die Aquaristik als Freizeitbeschäftigung ist das Teilgebiet der Vivaristik mit der größten Zahl von Anhängern. Millionen von Fischen schwimmen, in den Aquarien in unserem Land, Millionen Aquarienfische wechseln aus den Becken der Züchter über die Verkaufstische der Zoohändler in die Heimaquarien.

Állatkedvelők kézikönyve – Dr. Lányi György

Gyakran megállunk az örvendetesen gyarapodó számú állatkereskedések kirakatai előtt. Kanárik, papagájok, teknősök, díszhalak, hörcsögök rikácsoló, ugráló, úszkáló forgataga tárul szemünk elé.

Systomus asoka – Asoka díszmárna

Ezt a díszmárna alfajt 1989-ben fedezték fel. Hosszúkás testét sárgás alapon sötétszínű pontsorok díszítik, melyek a pikkelyek tövén található foltokból adódnak, a faroknyélen kiegészítve egy nagyobb sötét folttal.

Akvárium és terrárium – Főszerkesztő: Gyenge László

Telve várakozással és reménnyel indítjuk útnak az új lapot, amelynek most Ön a próbaszámát tartja a kezében. Nem előzmények nélküli ez a kiadvány; van mire támaszkodnunk, van mit folytatnunk. 1937-ben a Budapesti Akvárium és Terrárium Egyesület igényes, szépen szerkesztett folyóiratot adott ki, Az Akvárium címmel.

Elevenszülő fogaspontyok – Dr. Lányi György

Állatbarát könyvek
Az elevenszülő fogaspontyok családjába tartozó halak — guppik, mollik, plattik, xifók és társaik legkedveltebb akváriumi díszhalak közé tartoznak A kezdő akvarista is találhat köztük számára megfelelő, igénytelenebb fajokat. A gyakorlott díszhaltartó viszont minden tudását latba vetheti újabb és újabb változatok kitenyésztéséhez.

Corydoras nijsseni – Nijssen páncélosharcsája

Tömzsi testalkatú Corydoras faj, melynek teste sötét árnyalatú, enyhén foltos. Jellegzetes narancsszínű terület van a fej a kopoltyúfedő és a hátúszó tüskéje által behatárolt területen. Úszói áttetszőek, a hátúszó töve enyhén pontozott.