Gesellschafts Fische – Dick Mills

Tanácsadó könyv, mely bevezetést nyújt kb. 60 trópusi halfaj tartásába és tenyésztésébe, rengeteg színes fotóval.

A vizek gyilkosai – Dr. Lányi György

A hatalmasra tátott állkapcsokban borotvaéles fogak csillannak meg, majd lesújt a halál…
[list]A horrorfilmek kedvelőinek a cápafilmekből ismert a képsor. *Valóban ilyen vérengzők a cápák? Léteznek-e hajókat mélybe rántó óriáspolipok? *Ősvilági szörny lakik a Loch Ness-i tóban? *Miért ráz az elektromos angolna? *Melyek a halálosan mérgező víziállatok? *Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk Lányi György képzeletet is felülmúló vízi szörnyetegeket bemutató „horrorkönyvéből”.[/list]
Folytatása következik a szárazföldi rémek könyvében.
NATURA.

Az akvárium növényei – Pénzes Bethen

Előszó
Sok kezdő akvarista úgy véli, hogy a vízinövények csak afféle mellékszereplői, legjobb esetben díszítőelemei az akváriumnak. Éppen ezért egyesek annyira lebecsülik szerepüket, hogy legfeljebb néhány műnövényt vásárolnak, és ezeket telepítik a medence homokjába.

Halak – Michael Prichard, Keith Linsell

BEVEZETÉS:
A halak különösen fontos szerepet töltenek be életünkben.
E szép állatosztály érdekli a horgászokat, a könnyűbúvárokat, mindazokat, akik szeretik a természetet. Kis könyvünk alapján leírást és képet – a szó valós értelmében – kapunk a legfontosabb fogható halakról, de megismerhetjük a mélyhűtve vagy dobozban forgalomba hozott fajokat is.

Akvarista mindenféle – TETRA (Dr. Ulrich Baensch)

Minden akvarista, már a kezdeti időszakban találkozik a „Tetra” névvel. A haleleségek széles választéka, a víz minőségének megállapításához és javításához szükséges vegyszerek, a víz tisztán tartása, szűrése, hogy csak néhány területét említsük annak a sokoldalú tevékenységnek, amivel ez a gyár foglalkozik.
Az ötvenes évek elején kezdődött, amikor a Tetra Műveket alapító Dr.

Xiphophorus nezahualcoyotl – Színjátszó kardfarkú hal

A sárgásfehér hal oldalát szeszélyesen előbukkanó foltok tarkítják, és sötét szélű pikkelyei közül néhány cikcakk vonalban helyezkedik el. Oldalról megvilágítva teste némileg ibolyafényű.