Boraras micros – Háromfoltos törperazbóra

A legkisebb törperazbórafaj! Testének alapszíne pirosasbarna, gyakran csak gyenge, enyhén pirosas barna az alapszíne. Három pici fekete pötty helyezkedik el testén, egy a test közepén, egy a farktőben egy pedig a fark alatti úszó tövénél..

Egészséges halak a lakásban – Brian Ward

KALAUZ A HOSSZÚ ÉLETHEZ
A világhírű angol akvarista, Brian Ward gyönyörű, színes felvételekkel gazdagon illusztrált kézikönyve — Magyarországon először— a tengeri és édesvízi halak akváriuma tartását együtt tárgyalja.
A kötetet az akvarisztika gyönyörű hobbijának hódolók nem nélkülözhetik, mert: • segítségével minden problémájukra választ kaphatnak, • útmutatásával eredeti, színpompás és jó közérzetű állományt alakíthatnak ki, • általa akváriumuk a lakás szemet gyönyörködtető fénypontja lehet.
A szerző több mint 300 faj tulajdonságait elemzi. Eligazítja a kezdő akvaristát az edény, a halak, a díszítőnövények és a táp megválasztásában, a gyengélkedő állatok kezelése és a szaporítás kérdéseiben.

Hyphessobrycon pyrrhonotus – Vöröshátú cseresznyelazac

Teste kissé magas felépítésű, formáját és méretét tekintve nagyon hasonlít a []ra. Alapszíne ezüstös rózsaszín, feltűnő ismertető jegyei cseresznyepiros színű háta (a hát- és a farokúszó közti terület) és az oldalán, a hátúszó alatt elhelyezkedő ugyanolyan színű vörös folt (vérzőszív).

Akvarisztika – Ed Baumann

A víz alatti világ a maga nemében egyedülálló és elragadó része élővilágunknak; minden tekintetben más, mint a megszokott valóság. Az élet csodálatos egyensúlyát figyelhetjük itt meg, melybe a különböző színű halak tökéletesen illeszkednek.

Akváriumi halak – Eleanor Lawrence, Sue Harniess

BEVEZETÉS
Ez a könyvecske a gyakrabban kapható és legkönnyebben tartható halakról szól. Egy akvárium a szobában nagyon szép látványt nyújt, és megismerhetjük a benne élő halak szokásait, viselkedését is.