Schistura pridii – Hópárduccsík

Hosszúkás, hengeres, Pangio-szerű csíkféle, kontrasztos -és nagyon mutatós- fehér-fekete csíkozással.. .

Akvárium – Gina Sandford

Nélkülözhetetlen gyakorlati útmutató az akváriumi halak kiválasztásához és tartásához.
Több mint 180 hal és vízi gerinctelen állat színes képekkel illusztrált, részletes bemutatása.
Szakszerű tanácsok a halak, felszerelési tárgyak és növények kiválasztásához, az akvárium összeállításához.
Minden, amit tudni kell a tervezésről, az összeállításról és a szobai akvárium gondozásáról.. .

Halak és akváriumok – Thierry Maitre Allain és sokan mások

Ez a színes és tartalmas munka, lépésről lépésre bemutatja és elmagyarázza, hogyan kell felállítani, berendezni és fenntartani egy édesvízi vagy egy tengeri akváriumot.
Szeretné tudni, hányféle akváriumfajta létezik? Ebben a könyvben, pompás fotók kíséretében, leírást talál mindazokról az akváriumfajtákról, melyeket otthonában is felállíthat. Szeretné megtervezni a saját akváriumát? Ebben a könyvben válogathat a különféle halak, növények és gerinctelenek között, de azt is megtanulhatja, hogyan kell berendezni egy olyan vízi tájat, amely a benne lakóknak is megfelel és a tulajdonos szemét is gyönyörködteti.
Szeretne berendezni egy ilyen akváriumot? Ebből a könyvből megtudhatja, milyen minőségű vizet igényelnek az akvárium leendő lakói, s hogy milyen berendezésekre, készülékekre (szűrő, légpumpa, fűtőtest, stb.) van szüksége ahhoz, hogy jól működjön egy akvárium.
Szeretné élettel megtölteni az akváriumát? Ebben a könyvben benne van, hogyan s mivel kell etetni a halakat és a gerincteleneket, megtanulhatja, hogy kell meggyógyítani egy beteg halat, hogyan kell ápolni a vízinövényeket, mivel s hogyan segítheti a halak szaporodását, és azt is, hogyan kell karbantartani az akváriumot.
Szeretné megismerni az akváriumban tartható fajokat? Ebből a könyvből megtanulhat azonosítani 176 féle édesvízi és tengeri halat, 45 növényt és 32 gerinctelen állatot, és praktikus tanácsokat is kap minden fajra vonatkozólag.