Danio margaritatus – Gyöngy dánió

A gyöngy dánió nevét gyöngyház módjára csillogó, színjátszó színeiről kapta, és emiatt is vált az egyik legvonzóbb akváriumi halunkká. Háta zöldes, a kékes-lilás alapszínű gyöngyházfénnyel ragyogó – a dánió-félék között kissé tömzsinek ható – testét narancssárga-vörösen irizáló aranyszínű pettyek ékesítik.

Akvarisztika – dr. Molnár Tamás

Bevezető
Az akvarisztika mára már nemcsak a felüdülés és a természet emberközelbe hozásának egyik észköze, hanem komoly tudáson alapuló alkalmazott tudomány, illetve egy ráépülő iparág is. Ennek ellenére elsődleges célja továbbra is a természettől elszakadt városi emberek részére lehetőséget biztosítani a természet egy darabkájának megfigyelésére, élvezetére.

Tengeri akvarisztika – Werner Baumeister

Előszó
Az ember mindig is arra törekedett, hogy minél több állattal vegye körül magát Már az ókori egyiptomiak is tartottak kutyákat, macskákat. Ezek az állatok még ma is a legkedveltebb háziállatok közé tartoznak.

Akvarista kézikönyv – Dick Mills

Az Akvarista kézikönyv részletes és pontos felvilágosítással szolgál az akváriumi haltartásról. Megtudhatjuk belőle, hogyan kell táplálni, gondozni, megfelelő kondícióban tartani a halakat. Dick Mills, a könyv szerzője a haltartás elismert szakértője és számos, e témával foglalkozó könyv írója.
Általában két okból érdekelnek minket a halak, vagy megesszük, vagy csodáljuk őket.