Betta siamorientalis – Thaiföldi harcoshal

Betta siamorientalis - Thaiföldi harcoshal fejkép

Kistestű, hosszúkás alkatú harcoshalfaj. Farok alatti úszója hegyes végű, hát- és farkúszója lekerekített. A halak fiatalon világosbarna alapszínűek, rajta hosszanti szürkés-feketés színnel, kevéssé mintázottak.

2012 Decemberi sztárunk a hópöttyös algázó

Tavaly ilyenkor a Mikulás-nap közeledtével beszámoltunk a gébfélékről, azon belül is elsősorban a mikulásgébről. Bár most nem a tengeri karácsonyfaféregről vagy a karácsonyfa moháról fogunk írni, de hogy stílusosak maradjunk az időponthoz, egy, a télhez mintázatban illő harcsaritkaságot mutatunk be..

2012 November díszhala: az óriás rakétamárna

Kuhl és Van Hasselt 1823-ban írta le a fajt. Rendszertanilag a pontyalakúak, pontyfélék közé tartozik. A Cyprinidae család tagjai továbbá a kedvelt díszmárnák is (szumi, rózsás, bíborfejű), így velük közelebbi rokonságot mutat.

2012 Október hónap hala: a holdfénygurámi

Így a falevélhullás közepette őszi hangulatban várakozunk a soron következő TerraPlaza rendezvényre, ami már a 7. rendezvény lesz! .

2012 Szeptember dísze: a vöröstorkú díszcsuka

Ehavi kiszemeltünk nem más, mint a vöröstorkú díszcsuka (Epiplatys dageti). A faj az ikrázó fogaspontyok közé tartozik, a Nothobranchiidae család tagja.

2012 Augusztus díszhala: a bengál díszcsík

Elérkeztünk a nyár utolsó hónapjához, de mi nem adunk alább a hónap halainak bemutatásából, és most is egy ritkább fajjal készültünk az olvasók kedvében járni…

2012 Július díszhala a tigrismintás nyúllazac

Nyár közepén, a forró hónapokban sem feledkezünk meg olvasóinkról, így elérkeztünk ez évi 7. hónap hala cikkünkhöz.

2012 Május díszhala: a tarka páncélosharcsa

Testalkata zömök, erős, testét páncélpajzs fedi. Sügérekkel is társítható, mivel nehezen tudnak benne kárt okozni erős páncélzata végett. Valóban olyanok, mint valami kis tankok az akvárium fenekén.

2012 Január hó hala: a rózsalazac

E hónapban egy igen szép pontylazac fajjal foglalkozunk, ami sajnos "kiment kissé a divatból", lassacskán már "retro-halnak" számít!
Éppen ezért e havi cikkünkben szeretnénk rá felhívni a figyelmet, hogy ismét virágkorát élhesse e faj.. .