2013 december a zöldhasú rézsügér hava

Beköszöntött a tél, ideje 2013-as esztendőnk utolsó Hónap hala cikkével is jelentkeznünk. Most egy olyan halfajt választottunk, ami az ismeretségre, kedveltségre eléggé esélyes, de mivel még csak egy rövid ideje jelent meg nagyobb számban a hazai akvarisztikában, ezért mindenképpen úgy gondoltuk, kicsit népszerűsítenünk kellene.

2013 novemberi kedvencünk: a sziámi szemfoltos angolna

Így november kezdetén újból jelentkezünk egy meghökkentő, érdekes halfajjal, mely minden bizonnyal elnyeri majd néhány olvasónk tetszését. Természetesen bemutatónk megírásakor szem előtt tartom, hogy ismét olyan faj kerüljön terítékre, mely talán kevésbé ismert, de bizonyosan kevésbé gyakori, hogy programunk célja is megvalósuljék.

2013 október kedvence: a rózsaszínű páncélosharcsa

Így a közelgő TerraPlaza-ra várva egy olyan halfajt szeretnénk Kedves Olvasóinknak bemutatni, mely mondhatni újdonság az akvarisztikában. Reméljük, néhányan kedvet kapnak hozzá, hiszen jó eséllyel beszerezhető lesz a börzén is kitűnő tenyésztőktől!.

2013 szeptember díszhala: a parázsszemű pontylazac

Az ősz beköszöntével visszatérünk azon jó szokásunkhoz, hogy olyan fajokat mutatunk be, melyek veszítettek régi kedveltségükből, egyre kevésbé keresik őket az akvaristák.
Ehavi választásunk egy meglehetősen egyszerűen gondozható, mondhatni tanulóhalra esett, ami nem más, mint a Hemigrammus ocellifer, azaz a parázsszemű pontylazac.. .

2013 augusztus díszhala: az endler-guppi

Augusztus havi választásunk egy olyan halra esett, amit minden bizonnyal nagyon sokan ismernek. Egy kedvelt, gyakori díszhalról van szó, mely nem más, mint az endler-guppi!.

2013 július hala: az ollófarkú razbóra

Steindachner már 1870-ben leírta a fajt, korábban az akvarisztikában is sokkal gyakrabban találkoztunk vele. Eltűnésének okai közé tartozhat például az, hogy színezete nem túlságosan hivalkodó.

2013 júniusi halunk: a Tamás sügér

Június díszhala régi kedvencünk – a Tamás sügér lett. Idén e rovatban szerencsére több régi-új szerző is feltűnik kitűnő munkáival, kezdve Horváth Balázs Gergő Betta macrostomás cikkével.

2013 május díszhala: a nicaraguai bölcsőszájú hal

Meglepő, hogy eme remek természetű és színes amerikai sügérfaj nincs benne a „top 5” amerikai sügérben a tartás szempontjából, azaz hogy például a nála agresszívebb vagy kevésbé színpompás nyolcsávos gyöngysügér (Rocio octofasciatum) vagy márványsügér (Astronotus ocellatus) is kedveltebb vagy gyakoribb az amerikai sügéresek között.

2013 márciusi halunk: Brunei szépsége

2013. márciusában az Év díszhala választás 3., még dobogós helyezettje a Hónap hala.

Megjelent az Akvárium Magazin 91. száma

A tartalomból:
Kékpettyes maszkos rája 2012-ben újabb különleges porcoshallal, a kékpettyes maszkos rájával (Neotrygon kuhlii) bővült a Nyíregyházi Állatpark Ócenáriumának gyűjteménye. E faj érkezésével tovább bővült az Állatpark olyan fajainak száma, melyeket az Európai Állatkertek Szövetsége (EAZA) által koordinált tenyésztési program keretein belül szaporítani szeretnénk a jövőben..