Bi-Lexikon: Aquarienfische – Rolf Meyer

32 színes táblával és számos illusztrációval ellátott összefoglaló.
Német leírás:Einführung Die Aquaristik als Freizeitbeschäftigung ist das Teilgebiet der Vivaristik mit der größten Zahl von Anhängern. Millionen von Fischen schwimmen, in den Aquarien in unserem Land, Millionen Aquarienfische wechseln aus den Becken der Züchter über die Verkaufstische der Zoohändler in die Heimaquarien.

Akvárium – Gina Sandford

Nélkülözhetetlen gyakorlati útmutató az akváriumi halak kiválasztásához és tartásához.
Több mint 180 hal és vízi gerinctelen állat színes képekkel illusztrált, részletes bemutatása.
Szakszerű tanácsok a halak, felszerelési tárgyak és növények kiválasztásához, az akvárium összeállításához.
Minden, amit tudni kell a tervezésről, az összeállításról és a szobai akvárium gondozásáról.. .

Az akvárium élővilága, berendezése és gondozása – Behyna Miklós

Amikor szép tiszta vizű akváriumot lát a hozzá nem értő, többnyire aziránt érdeklődik, hogy milyen időközökben váltják a medence vizét? Ne csodáljuk ezt a kérdést, hiszen olyan kevés ember tud valamit a biológiai egyensúlyról s a növények és állatok ellenkező gázcseréjéről. S amikor aztán azt kezdem magyarázni, hogy a világért sem váltom a vizet, sőt boldog vagyok, hogy már kétéves, rendszerint már nem is figyel a kérdező, biztosra veszi, hogy félre akarom vezetni.

Akváriumi halak – Dick Mills

Képes ismertető 500-nál több, akváriumban tartható tengeri és édesvízi halrólELŐSZÓManapság a sokféle alakú és csodálatos színekben pompázó halak százai közül válogathatunk akváriumunkba. Jó részük tartása kevés időt és csekély technikai ismeretet igényel.