Állatkedvelők kézikönyve – Dr. Lányi György

Gyakran megállunk az örvendetesen gyarapodó számú állatkereskedések kirakatai előtt. Kanárik, papagájok, teknősök, díszhalak, hörcsögök rikácsoló, ugráló, úszkáló forgataga tárul szemünk elé.

Halaskönyv – Balogh Zoltán (A közművelődés háza, Tatabánya)

M A T O E Tatabánya Területi Egysége
Egy éve működik Tatabányán a MATOE (Magyar Akvarista és Terrarista Országos Egyesület) akvarista szakköre.
Hetenkénti összejöveteleinkhez a Közművelődés Háza és az Úttörő-ház ad otthont. Alakulásunk óta több, kisebb rendezvénnyel mutatkoztunk be az érdeklődőknek.

A tanganyika-tavi sügérek I. – Nagy Tamás, Tóth Csaba

Valószínűleg azok az akvaristák, akik már találkoztak valamilyen formában afrikai sügérekkel, nem vitatják könyvünk létjogosultságát. De biztosak vagyunk benne, akár biológusként, akár csak természetkedvelőként olvasva, meglepően érdekes információk birtokába juthatnak.

Aquarienpraxis Kurz Gefaßt – Hans Frey

A szerző a könyvben akvarisztikai tudását adja tovább gyakorlatiasan és áttekinthető formában. Hans Frey világosan és érthetően magyarázza el számos szemléletes rajzon keresztül, hogy mit is kell tennünk a kezdeti, ismétlődő hibák elkerüléséhez, melyek oly gyakran változtatják át az örömet és lelkesedést csalódottsággá.

Das Süßwasser Aquarium – Hans Frey

A könyv részletesen foglalkozik a különböző akváriumtípusokkal, berendezésükkel és fenntartásukkal. Emellett számos hal- és vízinövényfajról is olvashatunk! A könyv számos kiadást ért meg!
Német leírás:
25 Auflagen mit über 420 000 Exemplaren beweisen die große Beliebtheit des Buches
Das Süßwasser-Aquarium mit dem Hans Frey nicht nur den großen Kreis der Aquarianer anspricht, sondern es auch versteht, diejenigen zu begeistern, die dieser naturnahen Liebhaberei bisher ferngestanden hab en.

Élet a tengerben – Farkas Henrik

„Cousteau kapitány néhány esztendővel ezelőtt fantasztikus regénybe illő jóslattal lepte meg a világot: a második évezredben az emberiség két csoportra különül, egyikük megmarad szárazföldi embernek, másik részük vízi emberré lesz. Az utóbbiak egész életüket a tengerben töltik” – írja a szerző, aki a tudományok kandidátusa, maga is tengerbiológus, az Adria állatvilágának kutatója.
Könyvünk egy végtelenül nagy és titokzatos világba hívja az olvasót, ahol még csend van, s ahol még talán meg lehet menteni a természetet ősi mivoltában.