Az ezer atoll világa – Irenäus Eibl-Eibesfeldt

A szerző nevéhez fűződik a 1959. évi híres Xarifa-expedíció, melyet könnyűbúvár társával, Hans Hass-szal indított a Galápagos-szigetekre.

Az akvarista kislexikona – Hans Frey

Az akvarisztika magyar nyelvű irodalma több mint félévszázados múltra tekint vissza. Krenedits Ferenc: Aquariumi Tanulmány-a 1907-ben hagyta el a nyomdát, messze megelőzte korát, majd ezt követte 1924-ben a Fővárosi Állatkert kiadásában Kellner Jenő „Szoba Aquarium”-a.

AKVÁRIUMKALAUZ – Kjell Fohrman

Egy szép akvárium, amelyet mutatós növényekkel dekorálunk és ékszerként ragyogó pontylazacokkal telepítünk be, egy akvárium, mélyét impozáns szikladarabokkal és fantasztikus színű Malawi tavi bölcsőszájú .halakkal ékesítünk, vagy egy akvárium pazar diszkoszhalakkal és békés harcsákkal! Nos, ez az, ami igazán szemet gyönyörködtető, és minden ízlésnek megfelel. Egy akvárium, amely nemcsak bútordarab, de a nappaliban elhelyez az élő természet egy darabkája – ez egy nagyszerű látvány!
Egy akváriumot beindítani felelősséget jelent benne lévő élőlényekkel szemben, hogy a betelepített halak jó kondícióban és egészségben maradjanak.

Élet a víz tükre alatt – Dr. Lányi György

Földünk felületének több mint kétharmadát óceánok és tengerek borítják, de a szárazföldeket is át- meg átszelik a folyók és patakok ezrei … nem is beszélve a szinte megszámlálhatatlan tóról.

Korszerű akvarisztika – Dr. Lányi György

Az akvárium a mai ember számára már nem egyszerű szobadísz csupán, hanem a természet kis darabkája. Telepítése, karbantartása nemes kedvtelés és szórakozás.