Útmutató a hazánkban előforduló trópusi halak tartásához és tenyésztéséhez – 2 – Teszársz Kálmán, Veres Géza

Az 1955-ben azonos címmel megjelent füzet második kiadása.
Minél jobban elszakad az ember a természettől, annál inkább vágyik utána. A városokban élő ember kívánkozik a szabadba, boldog, ha rétet, erdőt, hegyet lát és igyekszik lakásában is a természet egy-egy képviselőjét meghonosítani.

Útmutató a hazánkban előforduló trópusi halak tartásához és tenyésztéséhez – Teszársz Kálmán és Veres Géza

BEVEZETÉS:
Minél jobban elszakad az ember a természettől, annál inkább vágyik utána. A városokban élő ember kívánkozik a szabadba, boldog, ha rétet, erdőt, hegyet lát és igyekszik lakásában is a természet egy-egy képviselőjét meghonosítani.

Akvárium és terrárium – Felelős szerkesztő: Dr Lányi György

SZERKESZTI: DR. LÁNYI GYÖRGY SZERKESZTŐ BIZOTTSÁG: ELNÖKE: DR.

Halaskönyv – Balogh Zoltán (A közművelődés háza, Tatabánya)

M A T O E Tatabánya Területi Egysége
Egy éve működik Tatabányán a MATOE (Magyar Akvarista és Terrarista Országos Egyesület) akvarista szakköre.
Hetenkénti összejöveteleinkhez a Közművelődés Háza és az Úttörő-ház ad otthont. Alakulásunk óta több, kisebb rendezvénnyel mutatkoztunk be az érdeklődőknek.

Akvarisztikai tájékoztató – Több szerző

Mivel az eddig megjelent akvarisztikai szakirodalom magas szinten tárgyalta a halak tartását, tenyésztését, úgy érezzük, hogy szükség van egy az akvarisztikával alapfokon foglalkozó tájékoztatóra. Szeretnénk tömören, érthetően néhány ábra segítségével egészen fiatal és kezdő akvaristáknak segítséget nyújtani az induláshoz. Pl.,: lakótelepi, távfűtéses lakások sivár párologtatója helyett egy szépen berendezett akvárium nemcsak dísze a lakásnak, hanem a megfelelő páratartalmat is biztosítja. Elsősorban az állatok és növények társításáról, az akvárium berendezéséről, karbantartásáról, a halak etetéséről szeretnénk szólnia A kereskedelemben használatos hal és növény elnevezéseket használjuk, latin neveket csak zárójelben írjuk.

Akvarista mindenféle – TETRA (Dr. Ulrich Baensch)

Minden akvarista, már a kezdeti időszakban találkozik a „Tetra” névvel. A haleleségek széles választéka, a víz minőségének megállapításához és javításához szükséges vegyszerek, a víz tisztán tartása, szűrése, hogy csak néhány területét említsük annak a sokoldalú tevékenységnek, amivel ez a gyár foglalkozik.
Az ötvenes évek elején kezdődött, amikor a Tetra Műveket alapító Dr.

Akvárium Magazin – főszerkesztő: Pasaréti Gyula

1992-ben jelent meg az első Akvárium Magazin, akkor még Galapagos Akvarisztikai Havilap névvel, a Galapagos Team Bt. adta ki.