Akvárium Magazin tematikus tartalomjegyzék

Az Akvárium Magazin című szaklapban megjelent cikkek és írások tematikus tartalomjegyzéke – ha valamit keresel, ez az oldal megkönnyíti a dolgodat. A tartalomjegyzék az újraindítás utáni, 69. számtól elérhető.

Megjelent az Akvárium Magazin 91. száma

A tartalomból:
Kékpettyes maszkos rája 2012-ben újabb különleges porcoshallal, a kékpettyes maszkos rájával (Neotrygon kuhlii) bővült a Nyíregyházi Állatpark Ócenáriumának gyűjteménye. E faj érkezésével tovább bővült az Állatpark olyan fajainak száma, melyeket az Európai Állatkertek Szövetsége (EAZA) által koordinált tenyésztési program keretein belül szaporítani szeretnénk a jövőben..

Megjelent az Akvárium Magazin 90. száma!

Elfeledett gyöngyszemek új fényben A XXI. század akvaristájának páncélosharcsája minden valószínűség szerint Dél-Amerika valamelyik zugából származik, ám sok-sok évvel ezelőtt álmaink harcsájának, a tollasbajszú harcsáknak hazája Afrika volt.

Megjelent az Akvárium Magazin 89. száma!

Weitzman páncélosharcsája Egyike a legszebb páncélosharcsáknak, amely az utóbbi években jutott el a hazai akvaristákhoz. A többi Corydorashoz hasonlóan, szintén Dél-Amerikából származik, ahol kristálytiszta, lassan áramló vizekben él.

Megjelent az Akvárium Magazin 88. száma

Az Interzoo miatt megkésve, ámde annál nagyobb örömmel ajánljuk az AM 88. számát.

Akvárium Magazin – főszerkesztő: Pasaréti Gyula

1992-ben jelent meg az első Akvárium Magazin, akkor még Galapagos Akvarisztikai Havilap névvel, a Galapagos Team Bt. adta ki.