Ezermester víztisztító konzervdobozból

Minden akvarista tudja, hogy akváriumunk vizének tisztántartására víztisztító készüléket használunk. A következők szerint úgyszólván fillérekből készíthetünk magunknak ilyen szűrőberendezést házilag is.

Akvárium — öreg olajoskannából

Az öreg olajos-, petróleumos-, festékes-kannák aranyat érnék a barkácsnak. Már sokat olvashattunk, hallhattunk arról, mennyi mindenre lehet felhasználni őket.

Egyenáram/Váltóáram átalakító – Iszaplopó házilag – Algakaparó ültetővillával

Azt hiszem nem árulunk el nagy titkot, de leszögezhető, hogy az akvarisztika hős vagy gyermekkorában még nem volt olyan bőséges eszközkínálat a szaküzletekben mint manapság. Sőt, igazából sok bolt sem volt…

Ezermester "szülőotthon"

Aki elevenszülő halakat tenyészt, sok gondtól és veszteségtől megkímélheti magát, ha terhes állatainak szülőootthont készít. A fiaztató megszerkesztéséhez kicsiny, hosszúkás alakú, lehetőleg színüveg akváriumra, kb.

Önműködő akváriumfűtőberendezés – Haletető – sótartófedélből

A melegvizet kedvelő halaink számára még a szép tavaszi napok beköszöntésével is fontos, hogy az akvárium vizét bizonyos meghatározott hőmérsékleten tartsuk. A szaküzletekben lehet is erre a célra különféle fűtőkészülékeket kapni, ezek azonban meglehetősen sokba kerülnek.