Leporinus affinis – Tigrismintás nyúllazac

Teste hosszúkás, orsó alakú. Orra hegyes és végállású.

Anostomus ternetzi – Aranysávos fejenálló lazac

A hal aranysárga testét három sötét, vízszintes sáv díszíti. Feje lapított, arcorra hosszú és hegyes, felfelé hajló szájának vége vörös.

Leporinus desmotes – Feketesávos nyúllazac

Testét számos, kormos fekete sáv övezi az arcorr csúcsától kezdődően a faroknyél végéig. Sárgásfehér alapszíne csekély mértékben megjelenik a három középső sáv közepén is.

Leporinus friderici – Foltos nyúllazac

Világosbarna testén számos sötét szegélyű pikkely van, ezért kinézete kissé tarka. Oldalát három sötét színű, tojásdad folt díszíti, melyek között kisebbek is megjelenhetnek a hal hangulatától függően.

Leporinus octofasciatus – Nyolcsávos nyúllazac

A függőleges keresztsávok száma, a test alapszíne és a sávok színének mélysége kissé más, mint a feketesávos nyúllazacé. Az úszók nagyrészt színtelenek, de a farok alattin, a hasúszón és a hátúszón van kevés fekete és a zsírúszó szegélye is fekete.

Leporinus arcus – Csókos nyúllazac

Az áramvonalas, sárga színű hal testét számos, egyenlő távolságra fekvő hosszanti csík szabdalja fel. Ezek az egész testen végigérnek az orrtól a farokig.

Abramites hypselonotus – Ugarlazac

A hal halványsárga testét számos, széles, hullámos szélű, sötétbarna sáv keresztezi. Orra hegyétől a szemén át egy sötét, vízszintes vonal húzódik.

Anostomus anostomus – Díszes fejenállólazac

E közepes nagyságú halak teste egyrészt szinte orsószerű, hengeres keresztmetszetű, másrészt oldalt enyhén lapított is. A fej felső része enyhén ellapuló.