Akváriumi halak és növények – Brian Ward

[list]TÖBB SZÁZ SZEMLÉLETES RAJZ ÉS FÉNYKÉP *TÖBB MINT 300 ÉDESVÍZI ÉS TENGERI DÍSZHAL BEMUTATÁSA *A HALAK TESTFELÉPÍTÉSÉNEK ÉS VISELKEDÉSÉNEK ISMERTETÉSE *ÚTMUTATÓ AZ AKVÁRIUMI NÖVÉNYEK TELEPÍTÉSÉHEZ *MINDEN RÉSZLETRE KITERJEDŐ TANÁCSOK AZ AKVÁRIUM BERENDEZÉSÉHEZ ÉS KARBANTARTÁSÁHOZ *A HALAK ETETÉSE, SZAPORÍTÁSA, BETEGSÉGEIK GYÓGYÍTÁSA *EGYETLEN KÖTETBEN MINDEN, AMIT A KEZDŐ AKVARISTÁNAK TUDNIA KELL![/list]

BEVEZETÉS
Sokan vallják azt, hogy a trópusi halak tartása sok vesződséggel járó, fáradságos munka. Azonban ugyanezek az emberek gyakran aranyhalat nevelnek a kerti tóban vagy egy szobai akváriumban, pedig az aranyhalnál kényesebb díszhal kevés van: összehasonlíthatatlanul nehezebb egészséges és szemet gyönyörködtető állapotban tartani, mint a trópusi vizek legtöbb lakóját.

Egészséges halak a lakásban – Brian Ward

KALAUZ A HOSSZÚ ÉLETHEZ
A világhírű angol akvarista, Brian Ward gyönyörű, színes felvételekkel gazdagon illusztrált kézikönyve — Magyarországon először— a tengeri és édesvízi halak akváriuma tartását együtt tárgyalja.
A kötetet az akvarisztika gyönyörű hobbijának hódolók nem nélkülözhetik, mert: • segítségével minden problémájukra választ kaphatnak, • útmutatásával eredeti, színpompás és jó közérzetű állományt alakíthatnak ki, • általa akváriumuk a lakás szemet gyönyörködtető fénypontja lehet.
A szerző több mint 300 faj tulajdonságait elemzi. Eligazítja a kezdő akvaristát az edény, a halak, a díszítőnövények és a táp megválasztásában, a gyengélkedő állatok kezelése és a szaporítás kérdéseiben.