Corydoras melini – Melini páncélosharcsa

A faj jellemző alapszíne a tipikus koridoraszos rózsaszín, amin egy haránt irányú fekete csík fut a hátúszó első tüskéjétől a farokúszó aljáig. Az eredeti élőhelyükről frissen importált (pl.

Corydoras concolor – Palaszínű páncélosharcsa

Ha jobban megfigyeljük a kifejlett példányokat, a hátószó és a farokúszó pirosas árnyalatú, a test színe pedig időnként enyhe kékes színezetetű. Valóban egyenletes színezetű harcsáról van szó, foltok, mintázat nélkül.

Corydoras ehrhardti – Ehrhardt páncélosharcsája

Az átlagnál színesebb hallal van dolgunk, hiszen a test alapszíne sárgás, ami kiemeli a többi páncálosharcsa közül. Testén három sötétebb folt figyelhető meg, egy a fej tövénél, ami a dorsal tövétől egészen a mellúszók tövéig tart, kissé belemosódva a kopoltyúfedőbe is.

Corydoras punctatus – Feketepettyes páncélosharcsa

Egész sor alfaj névadó fajtája. Testfelépítése klasszikos cory-s.

Corydoras adolfoi – Adolf páncélosharcsája

Nagyon hasonlít a C. duplicareusra, mindössze csak annyi a különbség, hogy a fekete sávok az C.

Corydoras arcuatus – Áramvonalas páncélosharcsa

A sárgásszürkétől fehérig terjedő alapszínen a test felső részén mélyfeketecsík fut végig. Ivarok valószínűleg ugyanazok,.

Corydoras blochi – Bloch páncélosharcsája

Hosszú-orrú faj. A halvány sárga alapszínű testen nagyobb méretű sötét pöttyök adják a mintázatot.

Corydoras caudimaculatus – Farkfoltos páncélosharcsa

A test viszonylag magas. A hím hátúszója magasabb, csúcsban végződő, a mellúszó tövise nagyobb, a nőstény felülnézetben teltebb.

Corydoras reticulatus – Hálós páncélosharcsa

Zöldes-vörösen csillogó alapon a hímen sötét vonalhálózat látható. A fiatal állatok hátúszójukon feltűnő sötét foltot viselnek, mely világos színnel keretezett; olyan időszakuk is van, amikor színezetük lényegesen egyszerűbb.

Corydoras hastatus – Sarlófoltos páncélosharcsa

Testalkata és viselkedése a többi fajétól egy kissé eltér, ezért néhány kutató külön nembe, a Microcorydorasba sorolja. Kicsiny, kecses fej, társas akváriumokban leginkább a középső vízrétegekben tartózkodik, ahol rajokban úszkál.