Corydoras melini – Melini páncélosharcsa

A faj jellemző alapszíne a tipikus koridoraszos rózsaszín, amin egy haránt irányú fekete csík fut a hátúszó első tüskéjétől a farokúszó aljáig. Az eredeti élőhelyükről frissen importált (pl.

Corydoras arcuatus – Áramvonalas páncélosharcsa

A sárgásszürkétől fehérig terjedő alapszínen a test felső részén mélyfeketecsík fut végig. Ivarok valószínűleg ugyanazok,.

Corydoras blochi – Bloch páncélosharcsája

Hosszú-orrú faj. A halvány sárga alapszínű testen nagyobb méretű sötét pöttyök adják a mintázatot.

Corydoras concolor – Palaszínű páncélosharcsa

Ha jobban megfigyeljük a kifejlett példányokat, a hátószó és a farokúszó pirosas árnyalatú, a test színe pedig időnként enyhe kékes színezetetű. Valóban egyenletes színezetű harcsáról van szó, foltok, mintázat nélkül.

Corydoras ehrhardti – Ehrhardt páncélosharcsája

Az átlagnál színesebb hallal van dolgunk, hiszen a test alapszíne sárgás, ami kiemeli a többi páncálosharcsa közül. Testén három sötétebb folt figyelhető meg, egy a fej tövénél, ami a dorsal tövétől egészen a mellúszók tövéig tart, kissé belemosódva a kopoltyúfedőbe is.

Corydoras punctatus – Feketepettyes páncélosharcsa

Egész sor alfaj névadó fajtája. Testfelépítése klasszikos cory-s.

Corydoras adolfoi – Adolf páncélosharcsája

Nagyon hasonlít a C. duplicareusra, mindössze csak annyi a különbség, hogy a fekete sávok az C.

Corydoras hastatus – Sarlófoltos páncélosharcsa

Testalkata és viselkedése a többi fajétól egy kissé eltér, ezért néhány kutató külön nembe, a Microcorydorasba sorolja. Kicsiny, kecses fej, társas akváriumokban leginkább a középső vízrétegekben tartózkodik, ahol rajokban úszkál.

Corydoras agassizii – Aranytarkójú páncélosharcsa

Nagyon magas hátú és rövid törzsű, s feje aránylag nagy, testén sárgásfehér alapon barnás foltok vannak, középütt azonban egy világosabb keskeny csík szabadon marad. A homlokrészen aranyszínű folt látható..

Corydoras melanistius – Feketecsíkos páncélosharcsa

Több helyi változata ismert, az eltérés testének rajzában mutatkozik. Szájától a szemvonalán keresztül, majd a kopoltyúfedőjétől a nagy hátúszójáig sötét folt húzódik a testén, és szabálytalanul elszórva sötétfekete pontok.