Elhunyt Dr. Lányi György

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 2013. október 18-án elhunyt Dr. Lányi György, vasdiplomás mezőgazdász, Aranytollas újságíró, ny. főszerkesztő; a magyar akvarisztika egyik legmeghatározóbb alakja.

A hal mint élőlény és mint táplálék – Dr. Lányi György

A könyv a „Természet és Mezőgazdaság” sorozat tagja.
Dr. Lányi György nevét nem csak a hazai horgászok sok tízezres tábora, nemcsak az akvaristák népes serege ismeri, hanem azok is, akik eddigi életük folyamán szinte csak a piacon vagy a tányéron találkoztak a hallal.

Magyarország halainak szervezete és rendszertana – Dr. Lányi György

Az akvarisztika és a horgászat kedvelői által is ismert, neves szerző, Dr. Lányi György e könyvében hazánk halfajainak szervezetét és rendszertanát ismerteti az olvasóval.

Állatkedvelők kézikönyve – Dr. Lányi György

Gyakran megállunk az örvendetesen gyarapodó számú állatkereskedések kirakatai előtt. Kanárik, papagájok, teknősök, díszhalak, hörcsögök rikácsoló, ugráló, úszkáló forgataga tárul szemünk elé.

A vizek gyilkosai – Dr. Lányi György

A hatalmasra tátott állkapcsokban borotvaéles fogak csillannak meg, majd lesújt a halál…
[list]A horrorfilmek kedvelőinek a cápafilmekből ismert a képsor. *Valóban ilyen vérengzők a cápák? Léteznek-e hajókat mélybe rántó óriáspolipok? *Ősvilági szörny lakik a Loch Ness-i tóban? *Miért ráz az elektromos angolna? *Melyek a halálosan mérgező víziállatok? *Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk Lányi György képzeletet is felülmúló vízi szörnyetegeket bemutató „horrorkönyvéből”.[/list]
Folytatása következik a szárazföldi rémek könyvében.
NATURA.

Élet a víz tükre alatt – Dr. Lányi György

Földünk felületének több mint kétharmadát óceánok és tengerek borítják, de a szárazföldeket is át- meg átszelik a folyók és patakok ezrei … nem is beszélve a szinte megszámlálhatatlan tóról.

Elevenszülő fogaspontyok – Dr. Lányi György

Állatbarát könyvek
Az elevenszülő fogaspontyok családjába tartozó halak — guppik, mollik, plattik, xifók és társaik legkedveltebb akváriumi díszhalak közé tartoznak A kezdő akvarista is találhat köztük számára megfelelő, igénytelenebb fajokat. A gyakorlott díszhaltartó viszont minden tudását latba vetheti újabb és újabb változatok kitenyésztéséhez.

Korszerű akvarisztika – Dr. Lányi György

Az akvárium a mai ember számára már nem egyszerű szobadísz csupán, hanem a természet kis darabkája. Telepítése, karbantartása nemes kedvtelés és szórakozás.