Év díszhala 2016 végeredménye

Hagyományunkhoz hűen idén is megtartottuk az Év díszhala választást, melyben annyi újdonságot vezettünk be, hogy 3 jelölt között lehetett a szavazatokat elosztani. Szavazt leadásra október óra volt lehetőség a www.akvaristalexikon.hu és a www.diszhal.info oldalakon.

Elkezdődött az ©”Év Díszhala 2016″ szavazás

Ötödször írunk ki szavazást az Év díszhala programunkban, természetesen a 2016-os évre! Idén a korábbi szokással ellentétben 3 díszhalfajt jelölünk, ugyanis a legtöbb hasonló kezdeményezés is általában 3-3 fajjal dolgozik!

Új központi e-mail cím!

Weboldalunk új, központi e-mail címe megkezdte működését!

Az akvaristalexikon@gmail.com címre lehet bármilyen téma kapcsán üzenetet küldeni, ami a weblappal kapcsolatos, de legfontosabb, hogy a Szakmai Adatlapletöltés, mely kereskedők és tenyésztők számára biztosít lehetőséget, ugyanis megkönnyíti a jogszabályban meghatározott információk vásárlók részére történő átadását, tájékoztatást!
Kérünk mindenkit, aki élni szeretne teljesen ingyenes lehetőségünkkel, az írjon üzenetet számunkra, és mi beállítjuk számára a hozzáférést! A halak ritkasága szerint 4 kategóriára kérhető ki a hozzáférés!. .

2015 augusztus 20. mobil barátság és új arculat

Tegnaptól teljesen megújult lapunk, új arculatunkat remélem visszatérő olvasóink is értékelik majd, de annak is tetszeni fog, aki eddig még nem látogatott el hozzánk. Új nevet is kaptunk, ezentúl Akvarista Lexikon néven folytatjuk pályafutásunkat, a jó öreg gabrinus.hu-t nyugdíjaztuk.

Az ©"Év Díszhala 2015" végeredménye

Az idei szavazás két oldalon zajlott: a díszhalinfo-n és a gabrinus.hu-n, és örömmel mondhatom: ennyi szavazatot (1738-at) eddig még egyik évben sem kaptunk! Eleinte nemigen látszott, hogy melyik díszhal lesz majd a befutó, de azután a Törpe díszcsík valahogy szárnyakat kapott, és vitathatalan előnnyel nyert!

Kezdődik az ©”Év Díszhala 2015″ szavazás

Idén negyedszer kerül megrendezésre remélhetőleg már szélesebb körben is ismert kezdeményezésünk, minek keretében megválasztásra kerül 2015-ben is az „Év díszhala”! Idén is, akárcsak korábban 5 díszhalfaj került kijelölésre, amik közül a szavazók dönthetik el, melyik faj legyen 2015-ben az Év díszhala!. .

Weblap információk

Weboldalunkkal, haladatlapjainkkal kapcsolatban néhány információt szeretnénk alább közölni.
Az adatbázis fejlesztés alatt áll, a tetemes információmennyiség kibővítése és korrigálása rengeteg időt vesz igénybe, amellett, hogy szerkesztőink rendkívül elfoglaltak, a weblapot pedig szabadidejükben üzemeltetik. Ha valaki esetleg hibát vél felfedezni, akkor azt kultúrált módon e-mailben jelezve természetesen egyeztetni lehet, minden szakmai észrevételt örömmel fogadunk!
Sokakban merült fel probléma a halak magyar elnevezése végett.

Az ©"Év Díszhala 2014" szavazás eredményhírdetése

Idén is lezajlott most már szokásosnak tekinthető szavazásunk, melynek eredményeit az alábbiakban közöljük:

V. helyezett 58 ponttal az bazaltmintás díszmárna (Dawkinsia tambraparniei)

IV.

Elhunyt Dr. Lányi György

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 2013. október 18-án elhunyt Dr. Lányi György, vasdiplomás mezőgazdász, Aranytollas újságíró, ny. főszerkesztő; a magyar akvarisztika egyik legmeghatározóbb alakja.

TerraPlaza vol. 11.

Újra TerraPlaza, tágasabb helyen, a Lurdy házban! Idén még decemberben, majd pedig 2014 februárjában is lesz börze!

Október 20-án, 10-től 17-ig, limitált szakmai jeggyel 9-től látogatható a rendezvény.

Idén is várhatóak előadások, méghozzá nyílt színpadon, hogy minél több érdeklődőhöz eljuthassanak a különböző, érdekes témák információi.

Az Akvaristák Magyarországi Egyesülete egy vadiúj kezdeményezéssel rukkolt elő, guppi kiállítást szerveznek, jobbára versenyguppikból! Részletek a www.akvariummagazin.hu weboldalon.

Ezen kívül szintén korszakalkotó újdonságként jelentkezik először a börzén a KLG Goodeid Projekt, Magyarország első szervezett programja akváriumban tartott, veszélyeztetett halfajok megmentésének érdekében, sőt, nemhogy Európában, hanem világszinten is első és egyedülálló módon egy oktatási intézmény, a Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium szervezésében. Projektismertetéssel, élő díszhalkiállítással várjuk a Kedves Érdeklődőket! Bővebb információk a www.klggoodeid.aweb.tk oldalon, valamint a KLG Goodeid Projekt facebook oldalán olvasható!.