Halak – Jill Bailey

BEVEZETÉS
Az állatvilág enciklopédiája áttekinti a ma élő állatok főbb csoportjait és jelentősebb fajait. Mivel szakembergárda írta, a legfrissebb információkat és elképzeléseket tartalmazza az állatok viselkedéséről és fennmaradásuk esélyeiről.

Halbetegségek – Dr. Molnár Kálmán, Dr. Szakolczai József

(2. átdolgozott és bővített kiadás) A halászat és a horgászat egyre szélesebb körű térhódításával együtt jár a halbetegségek által okozott problémák megnövekedése, s ezzel az az igény is, hogy a szakemberek minél jobban megismerjék a halbetegségeket, kártételüket és az ellenük való védekezés módját.

Édesvízi és tengeri halak az akváriumtól az óceánig – Evzen Kus

A gerincesek között bizony a halak követelik maguknak a legelőkelőbb helyet, hiszen övék a legnépesebb társaság. Fedezzük fel e lexikon csodálatos fényképeinek segítségével a Halak Birodalmának különleges, sokszínű világát! Kötetünkben egy helyen található meg a legegyszerűbb szerveződési szint a legmagasabban fejlett formákkal.
Kiadás éve: 1999
A könyvet beküldte, tartalmat írta és a címlapfotót elkészítette: balu..

Tengeri halak – Természetkalauz – Dr. Fritz Terofal

Alcím: Tengeri halak az európai vizekben
Az európai tengeri halakat bemutató kötet a sorozat „Az európai édesvizek halai” című részével alkot egészet. Azok a tengeri halak, amelyeket legalábbis alkalmanként megtalálhatunk az édesvizekben, az édesvízi halakat bemutató kötetben keresendők.

Bölcső a víz alatt – Pénzes Bethen

ÍGY KÉSZÜL A HALLAKÁS
Harminc-negyven évvel ezelőtt mindössze három díszhalkereskedés volt Budapesten, vidéken pedig még ennyi se. És mi a helyzet napjainkban? Több mint félszáz ilyen üzlet található a fővárosban és legalább ugyanennyi vidéken.

Akvarisztika – dr. Molnár Tamás

Bevezető
Az akvarisztika mára már nemcsak a felüdülés és a természet emberközelbe hozásának egyik észköze, hanem komoly tudáson alapuló alkalmazott tudomány, illetve egy ráépülő iparág is. Ennek ellenére elsődleges célja továbbra is a természettől elszakadt városi emberek részére lehetőséget biztosítani a természet egy darabkájának megfigyelésére, élvezetére.

Akvarisztika – dr. Ács Eszter, Mándics Dezső

Az AKVARISZTIKA című kötet az akváriumok berendezéséről, karbantartásáról és az akváriumi halak gondozásáról nyújt ismereteket. A CD-ROM további információkat tartalmaz az akváriumi berendezésekről.

Édesvízi halak – Dr. Fritz Terofal

A könyvben még olvasható: Claus Militz: A halakról általában A sporthorgászat Európában
Bevezető
Vízi élőhelyeiken nagyon sok halfajról nem lehet olyan felvételeket készíteni, amely megfelelne a sorozatunkban megkövetelt határozó jellegnek. Ezért Fritz Wendler állatfestő a szerzővel együtt külön e célra készítette el 200, az európai édesvizekben élő halfaj élethű ábráját.

Akváriumi halak – Eleanor Lawrence, Sue Harniess

BEVEZETÉS
Ez a könyvecske a gyakrabban kapható és legkönnyebben tartható halakról szól. Egy akvárium a szobában nagyon szép látványt nyújt, és megismerhetjük a benne élő halak szokásait, viselkedését is.

1000 hal szórakoztató és szakszerű leírása – Andreas Vilcinskas

Előszó
Az állatok között az ember számára különös jelentősége van a halaknak. Elődeink már a kőkorszakban halásztak, s napjainkra a halászat éves hozama akár a 80 millió tonnát is elérheti.