Petitella georgiae – Pirosorrú pontylazac

Hosszúkás, karcsú, törékeny kis pontylazac. Mintázatában a 3 másik „petitellához” hasonlít.

Hyphessobrycon amandae – Parázslazac

Az parázslazac kis méretű, elnyújtott rombusz alakú testének színe hangulatától függően a pirostól a vörösig változhat, de halunk mindig kissé áttetsző marad. Úszói vöröses színűek, kivéve a hasi úszóját és a farokúszó végeit.

Hyphessobrycon roseus – Sárga fantomlazac

Teste rombuszalakú, kissé elnyúlt, sárgásan áttetsző. Hátát és kopoltyúfedőjét sötétebb pigmentek borítják, hasán és kopoltyúján narancs-vöröses visszatükröződés figyelhető meg.

Inpaichthys kerri – Királylazac

Testfelépítése a császárlazacéhoz hasonló, oldalai közepén sötét csík fut végig, egészen a farokúszóig. A hímeknél a csík felett a hát kékesen irizál, amely szín átterjed a zsírúszóra is.

Boehlkea fredcochui – Kék perulazac

Ennek a kis méretű halnak az alapszíne szürkés-barna, mely legkifejezettebben a hátán látható. Oldalain és faroknyelén egy gyönyörű irizáló-kék sáv vonul végig, mely fecskefark-szerűen a farokúszón kettéválik.

Hemigrammus bleheri – Vörösfejű pontylazac

A karcsú testű hal feje feltűnően vörös; farokúszója mintázott. A farokúszó mintás (ezen a fiatal példányon csak halványan), három, vízszintes fekete sáv van rajta, a lebenyek csúcsa pedig színtelen.

Hyphessobrycon herbertaxelrodi – Fekete neonhal

Olívazöld hátoldalú és ezüstös hasú pontylazac. Oldalán világos kékeszöld színjátszó vonal fut végig a szem felől a faroknyélig.

Hyphessobrycon sweglesi – Vörös fantomlazac

Annak ellenére, hogy a fekete és a vörös fantomlazac teljesen elkülönült területről származik, színváltozatként írták le. A vörös fantomlazac testszíne áttetsző vörös, hátúszóján fekete mintázat van (a nőstényének a csúcsa fehér).