Paku – avagy az esőerdő kertésze

Az állatvilágban eddig is ismeretes volt néhány szorgos növényi táplálék fogyasztó faj, mely képes magok terjesztésére. Ilyenek pl.

A Zebradánió meggyógyítja a beteg szíveket

Azt akvaristák azt eddig is nagyon jól tudták, hogy napi 2-3 óra halnézegetés a hosszú élet egyik titka. A szemlélődőt megnyugtatja a kis halak kaotikus mozgása, ráadásul a növények zöld színe maga is relaxációs tényező.

A világ jelenlegi legkisebb hala

2006-ban találtak egy törpe küllő-fajt (Trimmatom nanus), mely tengervízben él, és eddig a világ legkisebb halaként tartották nyilván, de időközben a kutatók leírtak egy új faját, amelyik megfosztotta őt ettől a megtisztelő címtől.. .

A halak titkos nyelve

Azok az élő színek, melyekben a korall-zátonyokon élő halak pompáznak, egy valódi nyelv, mely fejlődésének kezdete visszanyúlik 50 millió évvel ezelőttig, de még sok szempontból mindig zavarba ejti az embereket, ahogyan azt a napokban vezető haltudósok elismerték.
A halak színe valószínűleg egy rendkívül tökéletes módja a kommunikációnak, amelyből egy-két részletet képesek vagyunk értelmezni, de sok megmaradt rejtélyesnek, vallja be David Bellwood professzor (James Cook University, Ausztrália), aki kimagasló tudósa a korallszirti halak viselkedésének. .

Rendkívüli erőfeszítés egy veszélyeztetett halfaj megmentésére

Egy hűvös kora-tavaszi napon Tennessee folyónál, színesen táncol a napfény a tucatnyi a Barrens – cselle hátán, ahogyan szökellnek a felszín alatt. Ha ezen a területen élsz, és kisétálsz a patakhoz, ezek azok az első halak, amiket megláthatsz, mondta Matt Hamilton, aki vezető akvarista a Tennessee Aquarium-nál.