Garra rufa – Édesvízi doktorhal

Alsó szájállású, tapadókorongos szájú faj, amiben emlékeztet a moszatevő márnára és a Loricariidae-kra. Testszíne a világosszürkétől a sötétbarnáig változhat, ez a környezet, a tartás és a közérzet fügvénye.

Satanoperca acuticeps – Hegyesképű földevősügér

A test hosszúkásan tojásdad, oldalt erősen lapított, főleg az elülső testrésze viszonylag magas. A homlokvonal a hátúszó kezdetéig meredeken emelkedik, a hátvonal ellenben eléggé kis lejtésű.

Hypselecara coryphaenoides – Csokoládésügér

Alapszíne barnás, a kopoltyúfedőkön egy pár sötét vonás, a hátúszó és farkúszó tövén néhány folt látható. Az úszók szürkék, feketés csíkrajzolatúak, a farkúszó fekete szegélyű..

Monocirrhus polyacanthus – Levélhal

A hal színe a környezete szerint változik. Általában aranybarna, melyet sötétebb barna szabálytalan foltok tarkítanak, úgy, hogy egy száraz levélre emlékeztet.

Aequidens tetramerus – Smaragdfényű akara

Közepes testű sügérfaj, a tipikus lekerekített fejforma jellemzi, de kifejletten nem növeszt hatalmas nagy zsírhomlokot. Úszói jellemzően kihegyesedők.
Színezetét illetően alapszínként a barnásszürke dominál, de ezen számtalan mintát láthatunk.

Aphanius mento – Keleti fogasponty

Testalkata igen hasonlít az A. sophiae-hoz.

Aphanius sophiae – Perzsa fogasponty

Kicsiny — 3,5 — 5,5 cm hosszúságú — hal. A hím alapszíne ezüstöstől kékesig terjed, sok barna haránt-sávval; izgalmi állapotban az alapszín szép aranysárga árnyalatúvá válik.

Mesonauta festivus – Zászlós tarkasügér

A test a nagy és hegyes fejtől kezdődően hátrafelé jelentősen kiszélesedik. Oldalról igen lapos, és a kor előrehaladtával egyre aránytalanabbnak tűnik.

Satanoperca daemon – Ördögi földevősügér

A nem többi fajánál karcsúbb testű hal. Színe kékesszürke, a testoldal felső része sárgás árnyalatú és jól látható sötét, rombusz alakú foltok vannak rajta..

Crenicichla lepidota – Pápaszemes csukasügér

A torpedó alakú hal színe az ezüstös kékesszürkétől a gyöngyházfényű zöldig vagy sárgáig változik. Az orrtól a farokúszó tövéig sötét sáv húzódik.